Vacatures vrijwilligers

Vivantes is trots op de inzet van haar vrijwilligers.
Er zijn maar liefst 360 vrijwilligers actief. Mensen die zich belangeloos inzetten voor het welzijn van onze bewoners en cliënten. Vrijwilligers zijn van grote waarde voor onze organisatie en dragen bij aan het welzijn van onze bewoners en cliënten. Met de inzet van vrijwilligers wordt het mogelijk zorg en welzijn nog beter af te stemmen op de persoonlijke wensen van onze bewoners en cliënten. Hieronder een overzicht van de vacatures.

Hebt u interesse om vrijwilliger te worden of wilt u reageren op één van de vacatures? Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek contact op met onze afdeling Vrijwilligerswerk: vrijwilligerswerk@vivantes.nl of bel met 046-8200830.

Activiteiten dagbesteding/wijksteunpunt

Dagbesteding Amusant (Bunderhof) in Geleen en het wijksteunpunt Franciscus in Beek zijn opgezet als onderdeel van het beleid om ouderen en mensen met een beperking langer zelfstandig te kunnen laten wonen. Ze vormen zowel een ontmoetingsplek voor ouderen en gehandicapten, als ook een plek waar senioren terecht kunnen voor informatie en advies.

Vindt u het leuk om  diverse activiteiten met onze bewoners en cliënten te doen; speelt u graag een spelletje, hebt u creatieve talenten, voorziet u de bewoners en cliënten graag van een natje en een droogje of heeft u een luisterend oor, dan nodigen we u graag uit om nader kennis te maken en de mogelijkheden samen te bespreken. Uw vrije tijd besteed u met een zinvolle invulling door net dat stukje extra aandacht te hebben voor de oudere medemens waar dat juist zo belangrijk voor is!

Vrijwilliger voor huiskamer ondersteuning (OG, BH, FR)

In de huiskamers van de verpleeghuizen zoeken we vrijwilligers die een gezellige sfeer kunnen creëren. Een kopje koffie inschenken, een praatje maken, een spelletje spelen, ondersteunen bij de maaltijden, samen oude liedjes zingen, koekjes bakken,  een wandelingetje etc. zijn mogelijke activiteiten die door u kunnen worden ondersteund. Als u een paar uurtjes per week beschikbaar zou zijn, zullen de bewoners en cliënten u met open armen ontvangen. Want net dat beetje extra aandacht maakt voor onze bewoners en cliënten het verschil.

Vrijwilliger in het verpleeghuis (LF,  AH, UR, BL, OS)

In de huiskamers van de psychogeriatrische afdelingen zoeken we vrijwilligers die de bewoners en cliënten willen ondersteunen bij de brood- en warme maaltijd of een kopje koffie willen  inschenken en een praatje maken. U zorgt voor een gezellige sfeer zodat onze bewoners en cliënten zich heerlijk op hun gemak voelen. Een spelletje spelen, samen oude liedjes zingen, koekjes bakken,  handverzorging etc. zijn mogelijke activiteiten die door u kunnen worden ondersteund. Want net dat beetje extra aandacht maakt voor onze bewoners en cliënten het verblijf aangenaam..

Vrijwilliger voor activiteiten (alle locaties)

We zoeken vrijwilligers die de welzijnsmedewerkers willen ondersteunen bij het kienen, sjoelen, koersballen, een kookactiviteit of andere spelactiviteiten. Ook muziek maken/luisteren of voorlezen behoort tot de mogelijkheden. Heeft u affiniteit met ouderen, bent u creatief, tactvol en geduldig en kunt u goed omgaan met het onvermogen van onze bewoners en cliënten, dan zien we graag uw reactie tegemoet. De mogelijkheden zijn divers en allemaal bespreekbaar.

Horeca vrijwilliger (zowel ontbijt, broodmaaltijd, als warme maaltijd) (alle locaties)

In de recreatiezaal of huiskamer van de verpleeghuizen nuttigen de bewoners en cliënten in de ochtend en avond hun broodmaaltijd. Rond het middaguur wordt de warme maaltijd geserveerd. Hierbij is extra ondersteuning van een enthousiaste vrijwilliger wenselijk.  Een gezellige sfeer wordt gecreëerd door mooi gedekte tafels, professioneel opdienen van voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht en natuurlijk persoonlijke aandacht en interesse voor de bewoners en cliënten. Kortom er gezamenlijk met de horecamedewerker voor zorgen dat de bewoners en cliënten het gevoel hebben dat ze een beetje verwend worden.

Tot de werkzaamheden behoort:  

  • Ondersteunen bij broodmaaltijden en warme maaltijd;
  • Koffie en thee schenken, boterhammen smeren;
  • Tafels schoon en opgeruimd houden;
  • De afwasmachine in en uit ruimen;
  • Bijvullen van voorraad.  
  • Voor deze functie staan de volgende verwachtingen centraal;  
  • Zelfstandig kunnen werken;
  • Kunnen werken in teamverband;
  • Affiniteit met de bewoner/cliënten;
  • Plezier beleven om uitnodigend en gastvrij te zijn voor onze bewoners/cliënten.

Individueel (of maatje)

Voor bewoners en cliënten in het verpleeghuis en de zorgwoningen zoeken we maatjes. U geeft individuele aandacht aan een bewoner en cliënt, ter doorbreking of voorkoming van sociaal isolement. We kijken altijd of er een goede 'klik' is tussen de oudere en u.
Een ‘maatjescontact’ wordt vaak aangegaan met als belangrijk uitgangspunt dat beide partijen plezier hebben en samen ontspannende, alledaagse activiteiten ondernemen. Belangrijk is goed kunnen luisteren en het leuk vinden om iemand te bezoeken of samen ontspannende alledaagse dingen te doen. De betreffende bewoner en cliënt zal u heel dankbaar zijn en zeker naar uw bezoek uitkijken.

Wandelvrijwilliger

Om onze bewoners en cliënten meer te laten bewegen en meer buiten te laten komen zoeken we vrijwilligers die onze bewoners en cliënten tijdens korte wandelingen willen begeleiden. Ook bewoners en cliënten die gebonden zijn aan een rolstoel scheppen graag een luchtje. Het is belangrijk dat er ook een stukje gezelligheid en ontspanning komt kijken bij deze activiteit. Hierbij kan gedacht worden aan een drankje drinken op het terras, of een kop koffie nuttigen op een gezellig terras in de buurt. Vindt u het fijn om met onze bewoners en cliënten op pad te gaan in de omgeving van het verpleeghuis, dan zien we graag uw reactie tegemoet.