Algemene informatie voor verwijzers

ZorgDomein en persoonsvolgend advies & ondersteuning
Onze zorgtrajectbegeleiders hebben een centrale en persoonsvolgende rol naar zowel cliënt als verwijzer. Via ZorgDomein wordt alle relevante informatie over de verwijzing/aanvraag toegankelijk en inzichtelijk gemaakt voor huisarts, cliënt en Vivantes.

Zorgtrajectbegeleiders: persoonsvolgend werken

Onze zorgtrajectbegeleiders zijn het aanspreekpunt voordat iemand cliënt wordt bij Vivantes. Zij zorgen ervoor dat samen met de cliënt (en mantelzorger) de juiste persoonsgerichte zorg en ondersteuning wordt bepaald.

De zorgtrajectbegeleiders maken samen met de cliënt en zijn of haar naasten een besluit over welke voorziening passend is. De aanvraag wordt samen met u of de cliënt (en eventueel eerste contactpersoon) gedaan. De zorgtrajectbegeleiders ondersteunen desgewenst cliënten en mantelzorgers bij het vinden van hun weg binnen de complexe wet- en regelgeving rondom de zorg. Zij kunnen u tevens de weg wijzen bij het in gang zetten van praktische zaken (zoals verhuizing of administratie) die komen kijken bij de overstap naar een verzorgingshuis, verpleeghuis of zorgwoning.

Onze zorgtrajectbegeleiders kunnen u ook meer over vertellen over de producten en diensten die wij bieden. Zij zijn én blijven aanspreekpunt tijdens het gehele voortraject voor onze cliënten. Onze zorgtrajectbegeleiders nemen o.a. deel aan de MDO’s waarbij zij de verwijzers kunnen ondersteunen in te bepalen trajecten.

Daarnaast is er een intensieve samenwerking binnen de regio met de ketenpartners, waardoor de kennis van de sociale kaart groot is.

ZorgDomein

Vivantes werkt sinds 2017 met ZorgDomein. ZorgDomein is een digitaal informatie- en communicatieplatform ontwikkeld voor de zorg, waarmee de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon terecht komt. ZorgDomein ondersteunt hiermee het verwijs- en aanvraagproces voor verwijzers en is erop gericht de kwaliteit van het aanvragen en verwijzen te verhogen voor alle betrokken partijen. 

Bij vragen over ZorgDomein, neem dan te allen tijde contact op met Monique van Boxel via 046 - 411 35 00. 

Hoogwaardige partners

Vivantes werkt samen met Novicare. De Specialisten Ouderengeneeskunde van Novicare ondersteunen ons in de medische zorg voor onze cliënten. 

Voor specifieke zorg werken wij samen daarnaast met gespecialiseerde partners die in hun vakgebied de juiste expertise kunnen inzetten ten behoeve van het welzijn van onze cliënten. Vivantes werkt ook intensief samen met ketenpartners en met case managers dementie. 

Innovatie & leren

Hoe zou u het vinden als er een plek zou zijn waar de zorgondersteunende technologie van morgen, vandaag al wordt toegepast? Waar leren, kennismaken met de nieuwste technieken, vakkennis verder ontwikkelen en samenwerken aan nieuwe duurzame (zorg)oplossingen hand in hand gaan? Vivantes is initiatiefnemer en drijvende kracht achter het ZIA, ons zorginnovatieatelier.

In het ZIA vindt u ook onze ZIA Academy, een plek waar wij onze eigen medewerkers en vrijwilligers opleiden en studenten, medewerkers en partners kennis laten met innovatieve toepassingen voor de dagelijkse zorg.