Bloemenhof

Lindenheuvel, Geleen
Locatie Bloemenhof ligt midden in het hart van een van de meest authentieke wijken van Geleen, Lindenheuvel, tegenover het plein met alle winkels en horeca.

Locatie Bloemenhof ligt centraal aan de Bloemenmarkt bij de kerk in de wijk Lindenheuvel Geleen. Lindenheuvel is een grote wijk met een zeer sterk sociaal karakter. De Staatsmijn Maurits en het zich alsmaar uitbreidende chemiecomplex van Staatsmijnen/DSM hebben op de wijk Lindenheuvel een enorme impact gehad. Lindenheuvel kent van oudsher een bloeiend en divers verenigingsleven dat zorgt voor een sociaal hechte structuur. Een opmerkelijk ontmoetingspunt voor de Lindenheuvelse gemeenschap is het naast Bloemenhof gelegen ‘Volkshoes’ waar tal van activiteiten georganiseerd worden. Bloemenhof heeft rondom de Bloemenmarkt een ruim aanbod aan winkels en voorzieningen.

Het gezamenlijke mijnwerkersverleden zorgt voor een aparte sfeer. Koempel Sjeng en de Heilige Barbara, beschermheilige van de mijnwerkers, houden de herinnering aan de tijd van toen levend. De zaal is de ontmoetingsplaats om sociale contacten te onderhouden en samen activiteiten te ondernemen.

Aan de achterzijde van Bloemenhof ligt een gesloten sfeervolle tuin waar bewoners en hun bezoek kunnen genieten van het weer en van de dieren in de tuin. Bewoners die daar plezier aan beleven, kunnen een aandeel krijgen in de zorg voor de dieren en de bloemenperkjes.

Lokale cliëntenraad

Voor meer informatie over de lokale cliëntenraad van Bloemenhof, kunt u contact opnemen met de voorzitter Willy van Horck via het telefoonnummer van Bloemenhof.

In Geleen heeft Vivantes vier locaties. Aan de rand van de historische kern van Geleen ligt locatie Oud Geleen, dichtbij het gezellige kleine oude centrum, met veel winkels en leuke horeca. In Lindenheuvel ligt locatie Bloemenhof midden in het hart van een van de meest authentieke wijken van Geleen, tegenover het plein met alle winkels en horeca. In Geleen Zuid ligt locatie Bunderhof, dichtbij winkelcentrum Zuidhof. Met de Biesenhof en groengebied De Graven en het Danikerbos aan de andere kant. In het centrum van Geleen vindt u locatie Olympiastaete. Dichtbij alle centrumvoorzieningen zoals winkels, stadskantoor, bibliotheek en het Fortunapark.

Bloemenhof

Bloemenhof 1, Geleen
6163 CW Geleen

t. +31 (0)46 820 08 20

Woningen
  • Verpleeghuiszorg met en zonder behandeling

  • 13 zorgwoningen

  • 50 kamer appartementen 

Routebeschrijving

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.

Andere locaties in de buurt