Aelserhof

Elsloo

In Elsloo heeft Vivantes twee locaties tegenover elkaar, tussen de oude kern van Elsloo en het nieuwe centrum. De sfeervolle locatie Aelserhof en het moderne La Famille, met veel medische voorzieningen onder één dak en daaromheen volop appartementen waar u Vivantes in kunt schakelen om verder geheel zelfstandig te blijven wonen.

Vanaf 1992 is Aelserhof een begrip in Elsloo en omstreken op het gebied van ouderenzorg. Na de fusie met Franciscus in 2006 is de naam Vivantes als organisatienaam toegevoegd. Voorheen was ook het bestuurscentrum gevestigd in de Aelserhof. Toen heette de organisatie SOGS, Stichting Ouderenzorg Geleen-Stein.

Elsloo is een bruisend boerendorp, waar de Elsloonaren zichzelf 'Sajelaire' (slakken) noemen.

We bieden onze bewoners een huiselijke, kleinschalige, herkenbare en gezellige woonomgeving. Aelserhof heeft 45 verpleeghuiskamers verdeeld over drie verdiepingen, waarbij afdeling 1 bestemd is voor bewoners met een psychogeriatrische aandoening.

De wensen en behoeften van de bewoner staan centraal. Van en door het dorp organiseren we een fijne dag voor onze bewoners. In de praktijk betekent dit, dat we nauw samenwerken met de buurt, meneer pastoor, familie en mantelzorgers, streekmuseum en scholen. Gezamenlijk organiseren we waardevolle momenten zoals een carnavalsviering, kienen, de Heilige Mis en burendag. 

De bewoners van de zorgwoningen kunnen deelnemen aan activiteiten en gebruik maken van de maaltijdvoorziening binnen Aelserhof. De zorg wordt verleend door de medewerkers van ons eigen thuiszorgteam en, indien nodig, is het Behandelteam van Vivantes snel betrokken.

Aelserhof

Aelserhof 1, Elsloo
6181 LB Elsloo

t. +31 (0)46 820 08 10
e. aelserhof@vivantes.nl

Woningen
  • Verpleeghuiszorg met en zonder behandeling

  • 44 zorgwoningen

  • 63 appartementen

Routebeschrijving

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.