Aelserhof

Elsloo
Een van de twee Vivantes-locaties in Elsloo. Aelserhof heeft een rijke geschiedenis vanaf 1992.

In Elsloo heeft Vivantes twee locaties tegenover elkaar, tussen de oude kern van Elsloo en het nieuwe centrum. De sfeervolle locatie Aelserhof en het moderne La Famille, met veel medische voorzieningen onder één dak en daaromheen volop appartementen waar u Vivantes in kunt schakelen om verder geheel zelfstandig te blijven wonen.

Vanaf 1992 is Aelserhof een begrip in Elsloo en omstreken op het gebied van ouderenzorg. Na de fusie met Franciscus in 2006 is de naam Vivantes als organisatienaam toegevoegd. Voorheen was ook het bestuurscentrum gevestigd in de Aelserhof. Toen heette de organisatie SOGS, Stichting Ouderenzorg Geleen-Stein.

Elsloo als bruisend boerendorp. Elsloonaren noemen zichzelf 'Sajelaire' (slakken).

Daarom Boerderijmodel, binnenplaats, met rond daar omheen zorgwoningen. Daarom ganzen en schapen op de binnenplaats in de binnentuin. Huiselijke sfeer krijgt steeds meer aandacht.

Omdenken: bewoner centraal. Wat is de wereld van de bewoner. Wensen en behoeften van de bewoner staan centraal. In samenwerking met buurt/omgeving, familie, streekmuseum en scholen. Carnavalsvereniging, kienen, pastoor komt H. Mis doen. Burendag. Gezellig, warm. Huiselijk. Kleinschalig. Herkenbaarheid, ook voor eigen bewoners.

Bewoners van zorgwoningen steeds meer met deelname van zorgwoningen en senioren uit de buurt. Al dan niet tegen kleine vergoeding.

AH bestaat uit een verpleegafdeling (gesloten PG-afdeling) met 18 verpleeghuisbedden en 26 verzorgingshuis bedden.

Aelserhof

Aelserhof 1, Elsloo
6181 LB Elsloo

t. +31 (0)46 820 08 10
e. aelserhof@vivantes.nl

Woningen
  • Verpleeghuiszorg met en zonder behandeling

  • 44 zorgwoningen

  • 63 appartementen

Routebeschrijving

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.