Moutheuvel

Stein (l)
In Stein ligt locatie Moutheuvel, gelegen tegenover het nieuwe winkelcentrum met veel winkels, horeca en bibliotheek.

Naast deze locaties zijn ook overal mooie appartementen te vinden waar u zelfstandig kunt blijven wonen, maar wel gebruik kunt maken van onze diensten.

Woonzorgcentrum Moutheuvel werd gebouwd in 1973 en vervolgens in 2001 grondig gerenoveerd. Het complex ligt in het centrum van het dorp Stein dat zich op een kruispunt van water en wegen bevindt. De gemeente is door op- en afritten verbonden met de autowegen A2  en A76 . De A2 is tegelijkertijd de oostgrens van de gemeente. Bij de plaats horen ook de wijken Kerensheide en Nieuwdorp. Deze laatste wordt van de rest van het dorp gescheiden door de A76. De westgrens van de gemeente wordt gevormd door de Maas die ook de grens vormt met België.

Thuiskomen in Moutheuvel

Iedere inwoner van Stein heeft wel een familielid of kennis die een relatie heeft met Moutheuvel. Daardoor voelt hier binnenkomen snel als vertrouwd. Want niet de aankleding of het gebouw zelf maakt dat men zich thuis voelt, maar de mensen die er wonen of het bezoek dat er komt. In het restaurant / recreatiezaal van Moutheuvel komen ook veel ouderen uit de wijk. Zij maken een praatje, drinken koffie of nemen tegen betaling deel aan de warme maaltijd.

Deelnemen aan het dorpsleven

Het woonzorgcentrum is een belangrijk onderdeel van de gemeente Stein. Als de gemeente Stein feest viert of treurt, dan doet Moutheuvel dit ook. Zowel sociaal, cultureel als recreatief heeft de Moutheuvel een sterke verankering in het dorpsleven van de gemeente Stein. Verenigingen en vrijwilligers uit Stein ondersteunen en helpen bij veel activiteiten. Natuurlijk wonen er in dit zorgcentrum een aantal ´Steinerbök´! Want wie kent ze niet in Stein? Het gaat er niet om of je 20 of 80 jaar bent, maar als je een Steinerbok bent heb je wat bereikt in Stein. Tijdens de carnavalsweken staat Stein op zijn kop. De Steinerbök nemen de gemeente Stein over en zorgen ervoor dat alle mensen in Stein, jong en oud, samen feestvieren. Ook met de bewoners van Moutheuvel. De geloofsbeleving is een belangrijk aspect van de bewoners van Moutheuvel en haar omgeving. De wekelijkse heilig mis in het woonzorgcentrum wordt druk bezocht.

Moutheuvel

Heerstraat centrum 45, Stein (l)
6171 HS Stein (l)

t. +31 (0)46 820 08 60

Woningen
  • Verpleeghuiszorg met en zonder behandeling
  • 59 kamerappartementen (waarvan 3 ELV)
  • 190 zorgwoningen
Routebeschrijving

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.