Over Vivantes

Ouder worden doe je samen
Vivantes is er voor kwetsbare ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze voorzieningen en faciliteiten bieden een veilige en prettige omgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen leven. Ook indien u geconfronteerd wordt met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen.

In negen locaties, verspreid over de kernen van Geleen, Stein, Elsloo, Urmond en Beek, leveren wij al decennia lang persoonsgerichte ouderenzorg, die dichtbij het leven van alledag in deze kernen staat. Daarbij woont u ofwel in één van onze negen verpleeghuizen, ofwel in een zorgwoning naast een van deze verpleeghuislocaties.

Ouder worden doe je samen!

Onze visie op zorg

Vivantes is er voor kwetsbare ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze voorzieningen en faciliteiten bieden een veilige en prettige omgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen leven. Ook indien u geconfronteerd wordt met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. 

Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat u zelf nog kunt; alleen of samen met uw naasten. Enkel wanneer u iets niet meer kunt, nemen wij dat over. Wij zijn er altijd op gericht uw leven daarbij zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven. Dat doen wij samen met ons en met uw netwerk. Alle disciplines en betrokkenen zetten hiervoor in en werken hierin samen. 

Kernwaarden

We geven onze cliënten ruimte om zichzelf te zijn; om hun eigen dag- en leefritme te volgen. Maar we zijn dichtbij als ze ons nodig hebben. We hebben aandacht voor de mens en handelen vanuit respect voor hun leven(sverhaal).

Kwaliteiten

We zijn betrokken en professioneel, we zijn veerkrachtig en durven te groeien.

Zorgservice

Onze trajectbegeleiders Zorgservice bespreken samen met u uw wensen en behoeften. Zij zullen de verschillende mogelijkheden op het gebied van zorg en ondersteuning met u en uw partner, familie of mantelzorger doornemen.

Vanaf het moment dat u contact met ons opneemt, is de zorgtrajectbegeleider uw vaste aanspreekpunt bij Vivantes. Zij begeleidt u op een vriendelijke en persoonlijke wijze, en kan u op allerlei manieren ondersteunen bij het organiseren van de zorg en diensten waaraan u behoefte heeft (waaronder bijvoorbeeld het aanvragen van een zorgindicatie). 

Neem voor meer informatie contact op met onze Zorgservice.

T 046 - 411  35 00. Werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur. E-mail: zorgservice@vivantes.nl

Verwijzers kunnen contact opnemen met Zorgservice via 046 - 411 35 00. Op onze website is meer specifieke informatie te vinden onder het kopje ‘voor verwijzers’ in de bovenbalk rechts. 

In het overzicht op deze website kunt u een kijkje nemen bij onze locaties. Bij de woonzorglocaties vindt u ook virtuele rondleidingen. 

Wonen in een verpleeghuis of uw eigen zorgwoning

Onze locaties bieden een beschermde woonomgeving waar u of uw familie de persoonlijke zorg en ondersteuning krijgen die nodig is. Zowel medisch als op sociaal vlak. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u zich op het gemak voelt en uw leven zoveel als mogelijk door kan gaan, zoals thuis. Onze kleinschalige huizen liggen midden in de verschillende stadsdelen en dichtbij de wijkcentra. Tussen de mensen en dichtbij het leven van alledag.

Wanneer u liever zelfstandig blijft wonen, maar wel zorg en ondersteuning nodig heeft, vindt u naast onze locaties volop zorgwoningen waar wij ook volledige ondersteuning bieden op basis van uw specifieke zorgvraag. Elke locatie heeft zijn eigen sfeer en ‘coleur locale’; bepaald door de historie en de wijk waarin de locatie te vinden is.

In onze huizen beschikt u over een eigen kamerappartement met volledige privacy. Maar u kunt ook gebruik maken van alle faciliteiten die de locaties biedt. Zo biedt Vivantes u een plek waar uw leven verder gaat in de sfeer en beleving zoals u die zelf voorstaat.

U kunt uw kamerappartement of zorgwoning natuurlijk helemaal inrichten naar eigen smaak en sfeer. Al onze kamerappartementen en veel zorgwoningen zijn voorzien van moderne ondersteunende technologie om optimale zorg en bijstand te kunnen bieden. Wij ondersteunen u als cliënt én als mantelzorger. Professioneel, flexibel en met kennis van zaken op het gebied van ouderenzorg. Wij respecteren uw achtergrond en overtuigingen en werken vanuit ons hart.

Neem contact op met mij over:


Vul uw telefoonnummer in om gebeld te worden:

Vul uw email in om gemaild te worden: