Olympiastaete

Geleen centrum
Olympiastaete is een woonlocatie van Vivantes voor ouderen die behoefte hebben aan zowel psychische ondersteuning als somatische zorg. LEVANTOgroep biedt hier samen met Vivantes wonen, zorg en ondersteuning.

Mens- en zorgvisie

Wij werken vanuit het gedachtengoed van positieve gezondheid dat een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de bewoners en niet alleen op de beperkingen of ziekte zelf.

Geschiedenis van Vivantes bij woonzorgcentrum Olympiastaete.

Vivantes Olympiastaete is onderdeel van zorgzone Fortunapark. Vivantes opende hier begin december 2015 een psychogeriatrische (PG) verpleeghuisafdeling met 22 verpleeghuisplekken voor mensen met een matig tot ver gevorderd dementieel ziektebeeld. Per 1 januari 2021 biedt zij, in samenwerking met LEVANTOgroep, 44 verpleeghuisplekken voor ouderen met een meervoudig ziektebeeld.

De zelfstandige zorgwoningen van ZOwonen in Olympiastaete zijn geschikt voor mensen met een hoge zorgvraag en zijn inmiddels voorzien van zorgondersteunende technologie. In de Prof. Oudflat, Drees- en Rommelfat wonen ook senioren zonder zorgvraag.

Tot januari 2014 deed Olympiastaete dienst als verzorgingshuis. In verband met de decentralisatie en bezuinigingen vanuit de overheid heeft Vivantes in de periode tussen januari en mei 2014 de 44 verzorgingshuisplekken afgebouwd. Vivantes had de wens om de locatie een zorgbestemming te laten behouden. Zodoende is het wijksteunpunt in oktober 2014 eerst van start gegaan, alvorens de verpleeghuisafdeling er gevestigd werd in december 2015. Tot op heden blijft Vivantes Olympiastaete zich richten op het creëren van een passende, huiselijke en belevingsgerichte omgeving voor de somatische-, als psychische en/of psychogeriatrische doelgroep binnen woonzorgcentrum Olympiastaete. 

In de buurt?

In Geleen heeft Vivantes vier locaties. Naast locatie Olympiastaete, vindt u aan de rand van de historische kern van Geleen locatie Oud Geleen, dichtbij het gezellige kleine oude centrum, met veel winkels en leuke horeca.

In de wijk Lindenheuvel ligt locatie Bloemenhof midden in het hart van een van de meest authentieke wijken van Geleen, tegenover het plein met alle winkels en horeca.

In Geleen Zuid vinden we locatie Bunderhof, midden in de driehoek tussen de A76, winkelcentrum Geleen Zuid en de Biesenhof, groengebied De Graven en het Danikerbos. In Bunderhof is ook een groot deel van de Dienst Ondersteuning en het dagelijks bestuur van Vivantes te vinden, in het bestuurscentrum op de vierde etage. 

Olympiastaete

Olympiastaete 1, Geleen
6162 ED Geleen

t. +31 (0)46 820 08 70

Woningen
  • Verpleeghuiszorg met en zonder behandeling
  • 44 kamerappartementen
Routebeschrijving

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.