Olympiastaete

Geleen centrum
In het centrum van Geleen vindt u locatie Olympiastaete. Verscholen achter en tussen flats, maar dichtbij alle centrumvoorzieningen zoals winkels, het stadskantoor, de bibliotheek en het rustgevende Fortunapark.

BELANGRIJK: als gevolg van het werken aan onze netwerkinfrastructuur en -verbindingen, is locatie Olympiastaete op 3 oktober tussen 13.00 - 17.00 uur mogelijk telefonisch niet of minder goed bereikbaar.

Samen met LEVANTOgroep zorgt Vivantes binnen Olympiastaete sinds begin 2021 voor een nieuwe groep bewoners. Het gaat om ouderen met een zorgvraag op zowel somatisch-, als psychisch en/of psychogeriatrisch vlak.

Hierbij is sprake van problemen die ingrijpen op veel aspecten in hun leven. Een verstoord zelforganiserend vermogen, in de zin van niet meer kunnen en/of niet meer willen veranderen, is onderliggend. 

We gaan er hierbij vanuit dat de noodzakelijke zorg en begeleiding kan veranderen in intensiteit, maar voor het verdere leven noodzakelijk zal zijn.

Het gaat om doelgroepen vanaf een ZZP4 indicatie vanuit Wet Landurige Zorg (Wlz) V&V indicaties, Wlz GGZ indicaties en op basis van Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). 

Daarnaast blijft Vivantes blijft hier zorg verlenen in de zorgwoningen.

Mens- en zorgvisie

Wij werken vanuit het gedachtengoed van positieve gezondheid dat een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de bewoners en niet alleen op de beperkingen of ziekte zelf.

Geschiedenis van Vivantes bij woonzorgcentrum Olympiastaete.

Vivantes Olympiastaete is onderdeel van zorgzone Fortunapark. Vivantes opende hier begin december 2015 een psychogeriatrische (PG) verpleeghuisafdeling met 22 verpleeghuisplekken voor mensen met een matig tot ver gevorderd dementieel ziektebeeld. Per 1 januari 2021 biedt zij, in samenwerking met LEVANTOgroep, 44 verpleeghuisplekken voor ouderen met een meervoudig ziektebeeld.

De zelfstandige zorgwoningen van ZOwonen in Olympiastaete zijn geschikt voor mensen met een hoge zorgvraag en zijn inmiddels voorzien van zorgondersteunende technologie. In de Prof. Oudflat, Drees- en Rommelfat wonen ook senioren zonder zorgvraag.

Tot januari 2014 deed Olympiastaete dienst als verzorgingshuis. In verband met de decentralisatie en bezuinigingen vanuit de overheid heeft Vivantes in de periode tussen januari en mei 2014 de 44 verzorgingshuisplekken afgebouwd. Vivantes had de wens om de locatie een zorgbestemming te laten behouden. Zodoende is het wijksteunpunt in oktober 2014 eerst van start gegaan, alvorens de verpleeghuisafdeling er gevestigd werd in december 2015. Tot op heden blijft Vivantes Olympiastaete zich richten op het creëren van een passende, huiselijke en belevingsgerichte omgeving voor de somatische-, als psychische en/of psychogeriatrische doelgroep binnen woonzorgcentrum Olympiastaete. 

In de buurt?

In Geleen heeft Vivantes vier locaties. Naast locatie Olympiastaete, vindt u aan de rand van de historische kern van Geleen locatie Oud Geleen, dichtbij het gezellige kleine oude centrum, met veel winkels en leuke horeca.

In de wijk Lindenheuvel ligt locatie Bloemenhof midden in het hart van een van de meest authentieke wijken van Geleen, tegenover het plein met alle winkels en horeca.

In Geleen Zuid vinden we locatie Bunderhof, midden in de driehoek tussen de A76, winkelcentrum Geleen Zuid en de Biesenhof, groengebied De Graven en het Danikerbos. In Bunderhof is ook een groot deel van de Dienst Ondersteuning en het dagelijks bestuur van Vivantes te vinden, in het bestuurscentrum op de vierde etage. 

Olympiastaete

Olympiastaete 1, Geleen
6162 ED Geleen

t. +31 (0)46 820 08 70

Woningen
  • Verpleeghuiszorg met en zonder behandeling
  • 44 kamerappartementen
Routebeschrijving

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.