Olympiastaete

Geleen centrum
In het centrum van Geleen vindt u locatie Olympiastaete. Verscholen achter en tussen flats, maar dichtbij alle centrumvoorzieningen zoals winkels, het stadskantoor, de bibliotheek en het rustgevende Fortunapark.

Vivantes Olympiastaete  is onderdeel  van zorgzone Fortunapark. Vivantes opende hier begin december 2015 een psychogeriatrische (PG) verpleeghuisafdeling met 22 verpleeghuisplekken voor mensen met een matig tot ver gevorderd dementieel ziektebeeld. De afdeling is gevestigd op verdieping 2 van woonzorgcentrum Olympiastaete.

Passend bij de visie van Vivantes werken we bij Olympiastaete volgens een cliëntgerichte en menswaardige benadering,  waarbinnen (medische) zorg én welzijn centraal staan. Zorg voor welbevinden realiseren wij door een het creëren van een zinvolle dagbesteding met een breed scala aan structurele en extra activiteiten. U kunt hierbij denken aan: sport- en spel activiteiten, kienen, voorlezen, zingen, geheugentraining, busuitstapjes, bloemschikken, optredens etc. Bij goed weer gaan we graag wandelen (en terrassen) in het centrum en maken we gebruik van onze aangrenzende en  privé PG-tuin.  Kenmerkend voor de dagbesteding is onze inzet van betrokken vrijwilligers en mantelzorgers.

Vivantes zorgt samen met Zuyderland en ZOwonen  voor veilig en zorgeloos wonen in het Fortunapark. In woonzorgcentrum Olympiastaete is een afdeling van Zuyderland gevestigd op verdieping 1. Deze afdeling biedt 22 plekken voor kortdurende en herstelgerichte zorg. Het betreft hier een eerstelijns verblijf, met het doel om terug naar huis te keren. 

De zelfstandige zorgwoningen van ZOwonen in Olympiastaete en in de Prof. Oudflat, zijn geschikt voor mensen met een hoge zorgvraag en zijn inmiddels voorzien van zorgondersteunende technologie. In de Drees- en Rommelfat wonen ook senioren zonder zorgvraag .

Een geweldige oplossing voor wie op zorg aangewezen is. Een ideale plek voor wie nog niet per direct zorg nodig heeft, maar die toch dichtbij wil hebben. Bewoners van de wijk kunnen zelfstandig recreëren in het wijksteunpunt, tevens gelegen in woonzorgcentrum Olympiastaete. In het wijksteunpunt van Olympiastaete worden er verschillende activiteiten georganiseerd door vrijwilligers (bijv. schilderen op doek, handwerken, (kaart)kienen ) en is het mogelijk om middagmaaltijden te nuttigen.

Geschiedenis van Vivantes bij woonzorgcentrum Olympiastaete.

Tot januari 2014 deed Olympiastaete dienst als verzorgingshuis. In verband met de decentralisatie en bezuinigingen vanuit de overheid heeft Vivantes in de periode tussen januari en mei 2014 de 44 verzorgingshuisplekken afgebouwd. Het gevolg was, dat de cliënten van Olympiastaete verhuisd zijn naar een andere locatie en de meeste medewerkers een functie hebben gekregen in één van onze andere locaties. Vivantes had de wens om de locatie een zorgbestemming te laten behouden. Zodoende is het wijksteunpunt  in oktober 2014 eerst van start gegaan, alvorens de verpleeghuisafdeling er gevestigd werd in december 2015. Tot op heden blijft Vivantes Olympiastaete zich richten op het creëren van een passende, huiselijke en belevingsgerichte omgeving voor de psychogeriatrische doelgroep binnen woonzorgcentrum Olympiastaete.

In de buurt?

In Geleen heeft Vivantes vier locaties. Naast locatie Olympiastaete, vindt u aan de rand van de historische kern van Geleen locatie Oud Geleen, dichtbij het gezellige kleine oude centrum, met veel winkels en leuke horeca. In Lindenheuvel ligt locatie Bloemenhof midden in het hart van een van de meest authentieke wijken van Geleen, tegenover het plein met alle winkels en horeca. In Geleen Zuid locatie Bunderhof, dichtbij winkelcentrum Zuidhof en Wijksteunpunt Amusant. Met de Biesenhof, groengebied De Graven en het Danikerbos aan de andere kant. 

Olympiastaete

Olympiastaete 1, Geleen
6162 ED Geleen

t. 046 411 3500

Woningen
  • Verpleeghuiszorg met en zonder behandeling
  • 22 kamerappartementen
Routebeschrijving

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.