Urmonderhof

Urmond
In Urmond vindt u onze locatie Urmonderhof. De locatie ligt naast het kanaal aan de rand van Urmond, samen met een groot aantal prachtig gelegen moderne wooncomplexen.

Woonzorgcentrum Urmonderhof is in 2000 gebouwd aan de oever van het Julianakanaal in Urmond. Dit landelijke dorp ligt vlak bij de Belgische grens aan het kanaal en de Maas. Oud Urmond heeft een karakteristieke oude dorpskern met veel monumentale panden, sfeervolle straten en steegjes. Zoals in veel ‘Maaskantse’ dorpen is bij de authentieke bevolking van Urmond de rollende ‘R’ goed hoorbaar. Urmond (Limburgs: Uermend of Werment) is een dorp in de Nederlandse gemeente Stein, gelegen in de provincie Limburg. Het dorp telt ongeveer 3.500 inwoners. Een deel van het zogenaamde Oud-Urmond is beschermd dorpsgezicht. 

Urmonderhof

Woonzorgcentrum Urmonderhof is een kleinschalig verpleeghuis met 39 bewoners verdeeld over 2 afdelingen.    Op begane grond is een verpleeghuisafdeling waar 18 psychogeriatrische bewoners (bewoners met dementie) wonen met BOPZ-indicatie.  Op afdeling 1 wonen 21 bewoners met een somatische grondslag: 9 bewoners met behandeling en 12 bewoners zonder behandeling.

De meeste bewoners van het woonzorgcentrum en de zorgwoningen zijn afkomstig uit Urmond en Berg aan de Maas. Aan het woonzorgcentrum ligt een complex met 30 zorgwoningen met een Zuid Europese uitstraling. In september 2011 heeft woningstichting Urmond het naastgelegen complex ‘de Kooypoort’ opgeleverd; een complex met 63 levensloopbestendige woningen. Op de begane grond is het kantoor van Zorgservice en de Zorgtrajectbegeleiders van Vivantes, tevens is daar een fysiotherapiepraktijk en het buurthuis gevestigd. 

In de zorgwoningen wordt thuiszorg geleverd vanuit woonzorgcentrum Urmonderhof. Voor deze cliënten maakt dit de stap naar het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis. 

U kunt ook gebruik maken van onze maaltijdservice in onze recreatie zaal, tevens komen genieten van een lekker kopje koffie en/of deelnemen aan onze activiteiten. Voor meer informatie vraag naar de mogelijkheden bij 1 van onze horeca medewerkers.

Lokale cliëntenraad

Voor meer informatie over de lokale cliëntenraad van Urmonderhof, kunt u contact opnemen met de voorzitter Hans Huisman via het telefoonnummer van Urmonderhof.

Urmonderhof

Urmonderhof 1, Urmond
6129 PB Urmond

t. +31 (0)46 820 08 90

Woningen
  • Verpleeghuiszorg met en zonder behandeling
  • 39 kamer appartementen
Routebeschrijving

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.

Andere locaties in de buurt