Urmonderhof

Urmond
In Urmond vindt u onze locatie Urmonderhof. De locatie ligt naast het kanaal aan de rand van Urmond, bij de bibliotheek samen met een groot aantal prachtig gelegen moderne wooncomplexen.

Woonzorgcentrum Urmonderhof is in 2000 gebouwd aan de oever van het Julianakanaal in Urmond. Dit landelijke dorp ligt vlak bij de Belgische grens aan het kanaal en de Maas. Oud Urmond heeft een karakteristieke oude dorpskern met veel monumentale panden, sfeervolle straten en steegjes. Zoals in veel ‘Maaskantse’ dorpen is bij de authentieke bevolking van Urmond de rollende ‘R’ goed hoorbaar. Urmond (Limburgs: Uermend of Werment) is een dorp in de Nederlandse gemeente Stein, gelegen in de provincie Limburg. Het dorp telt ongeveer 3.500 inwoners. Een deel van het zogenaamde Oud-Urmond is beschermd dorpsgezicht. 

Urmonderhof

De meeste bewoners van het woonzorgcentrum en de zorgwoningen zijn afkomstig uit Urmond en Berg aan de Maas. Aan het woonzorgcentrum ligt een complex met 30 zorgwoningen met een Zuid Europese uitstraling. Ongeveer 800 meter verderop ligt aan de Speelheuvel het complex ‘de Bramerterhof’. In dit complex zijn 22 zorgwoningen gehuisvest. In september 2011 heeft woningstichting Urmond het complex ‘de Kooypoort’ opgeleverd; een complex met 63 levensloopbestendige woningen. Op de begane grond is een fysiotherapiepraktijk en een trefcentrum te vinden.

In het trefcentrum en de Tuinkamer (wijksteunpunt) kunnen bewoners van de diverse complexen tegen betaling genieten van een kop koffie, thee of een kleine versnapering. In de zorgwoningen wordt thuiszorg geleverd vanuit woonzorgcentrum Urmonderhof. Voor deze cliënten maakt dit de stap naar het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

Urmonderhof

Urmonderhof 1, Urmond
6129 PB Urmond

t. 046 411 3500

Woningen
  • Verzorging, verpleging PG & somatiek
  • 39 kamer appartementen
Routebeschrijving

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.