Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Vivantes!
Vivantes is trots op de inzet van haar vrijwilligers. Er zijn maar liefst 360 vrijwilligers actief. Mensen die zich belangeloos inzetten voor het welzijn van onze cliënten. Vrijwilligers zijn van grote waarde voor onze organisatie en dragen bij aan het welzijn van onze cliënten. Met de inzet van vrijwilligers wordt het mogelijk zorg en welzijn nog beter af te stemmen op de persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wilt u vrijwilliger worden bij Vivantes?

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld door de cliënten. Opleiding of leeftijd doen er niet toe maar vriendschap, aandacht en toestekende handen zijn van groot belang. Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Vivantes? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij hebben voortdurend vacatures voor vrijwilligers. 

Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of meer informatie kunt u contact opnemen met onze coördinator vrijwilligerswerk Heidi Baeten. Dat kan door te bellen naar tel. 06 - 42099909 of e-mail h.baeten@vivantes.nl.

Dankbaarheid en waardering

Vrijwilligers van Vivantes zijn mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen en blij zijn met de getoonde dankbaarheid, voldoening en waardering door onze cliënten. Vivantes heeft een vrijwilligersbeleid waarin rekening wordt gehouden met de persoon van de vrijwilliger en zijn of haar kwaliteiten.

Wat doen vrijwilligers bij Vivantes?

Vrijwilligers helpen bij allerlei activiteiten of ondernemen zelfstandig (onder verantwoordelijkheid van een professional) iets met een groep cliënten of met een individuele cliënt. Activiteiten zoals koffieschenken, maaltijden verzorgen, gezellige middagen verzorgen, creatieve en spelactiviteiten, wandelen en nog veel meer. De vrijwilligers worden bij alle activiteiten begeleid en aangestuurd door de dagbestedingcoaches van de woonzorgcentra.

Individuele ondersteuning

Er zijn ook vrijwilligers die graag individueel contact hebben met cliënten. Samen naar buiten, ergens een kopje koffie drinken of boodschappen doen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
De vrijwilligerscoördinator of dagbestedingcoach bekijkt of een geschikte vrijwilliger beschikbaar is met wie de cliënt het goed kan vinden.

Scholing

Voor de vrijwilligers van Vivantes worden regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd, waarin zij begeleid worden in hun vrijwillligerswerk.