Vivantes werkt met ZorgDomein

Makkelijk en compleet uw verwijzing afronden
ZorgDomein is een digitaal informatie- en communicatieplatform ontwikkeld voor de zorg, waarmee de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon terecht komt.

ZorgDomein ondersteunt hiermee het verwijs- en aanvraagproces voor verwijzers en is erop gericht de kwaliteit van het aanvragen en verwijzen te verhogen voor alle betrokken partijen. Via ZorgDomein wordt alle relevante informatie over de verwijzing/aanvraag toegankelijk en inzichtelijk gemaakt voor huisarts en cliënt. En nu dus ook voor Vivantes! 

Waarom kiest Vivantes voor ZorgDomein?

Maar liefst 93% van alle huisartsen is reeds aangesloten op ZorgDomein. Door de aansluiting bij ZorgDomein kunnen huisartsen cliënten simpel en veilig digitaal naar Vivantes verwijzen via een bekend systeem. Het is meteen duidelijk voor de verwijzer welke informatie gevraagd wordt over de cliënt en deze informatie is dan ook meteen beschikbaar voor Vivantes. Hierdoor kost een doorverwijzing minder tijd en hoeft er vooral niet verder over en weer gemaild of gebeld te worden rondom de verwijzing.

We hebben een verwijzing ingericht voor eerstelijnsverblijf, verblijf langdurig, volledig pakket thuis en al onze overige zorgproducten. Zonder vermelding op ZorgDomein hebben de huisartsen (verwijzers) ons niet direct in beeld. Alleen al daarom is dit voor Vivantes waardevol om hier vindbaar te zijn. Daarnaast faciliteren wij de verwijzers hiermee om makkelijk cliënten bij ons te plaatsen. Meerdere regionale aanbieders zijn ook bezig met de aanschaf van ZorgDomein of hebben het reeds aangeschaft (o.a. Cicero, Sevagram, Meander en Zuyderland).

Hoe gaat het in praktijk?

U als huisarts kan samen met de cliënt ter plekke een verwijzing doen voor een van onze producten. U vermeldt de reden van verwijzing en kan bijlages mee verzenden om een eventueel product of aanvraag mee te onderbouwen. In de beschrijving wordt voor u als huisarts exact aangeduid wat nodig is om de verwijzing goed te kunnen afhandelen. De cliënt kan een uitdraai van de verwijzing meekrijgen. De Bereikbaarheid Klantadvies Vivantes ontvangt via email de verwijzing en kan direct met duidelijke informatie de verwijzing verder afhandelen.

Wij kijken uit naar een nog efficiëntere samenwerking!

Zorgregistratie Vivantes