Wijksteunpunt Franciscus

Beek (lb)
Het wijksteunpunt is een samenwerking tussen gemeente, Vivantes en PIW en vormt onderdeel van het beleid om ouderen en mensen met een beperking langer zelfstandig te kunnen laten wonen in hun eigen woonomgeving. Naast het wijksteunpunt is er ook een beweegtuin te vinden in de binnentuin van locatie Franciscus.

Wijksteunpunt

Naast het wijksteunpunt (WSP) in Franciscus te Beek, bestaat er ook een dagbesteding in Bunderhof, genaamd Amusant. Het wijksteunpunt/dagbesteding is een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Zij kunnen er binnenlopen voor een praatje, een kopje koffie of meedoen aan een activiteit. Ook kunnen ze er terecht voor informatie en advies over gezondheid, zorg en welzijn. Naast het WSP organiseert Vivantes binnen de locatie Franciscus ook nog allerlei dagbestedingsactiviteiten en kun je er als senior dagelijks mee eten. 

Beweegtuin

In de binnentuin van Franciscus is ook een unieke beweegtuin geopend. In deze beweegtuin kunnen alle inwoners van de gemeente Beek gratis gebruik maken van de outdoor-fitnessapparatuur. Op vaste tijden zullen ook begeleiders aanwezig zijn. Dit burgerinitiatief is tot stand gekomen door een samenwerking van mw. Seute-Visser, Vivantes, Zo Wonen, Kees Kuijs fysiotherapie en de gemeente Beek. Naast deze partijen hebben ook de Rabobank, het Sluyterman van Loo Fonds, twee Rotaryclubs, Bakkerij Dukers, Bridgeclub Beek, Buurtvereniging Molenstraat en enkele particulieren (financieel) bijgedragen aan de realisatie.

 
  • Agenda
  • Geen toekomstige agenda punten beschikbaar.
Wijksteunpunt Franciscus

Om de Toren 1, Beek (l)
6191 KZ Beek (l)

t. 046 820 08 40

Routebeschrijving

Als u hier klikt gaat u akkoord met het gebruik van cookies en scripts die gebruikt worden door Google voor de werking van deze kaart.

Andere locaties in de buurt