Rianne (Verpleegkundige Ouderzorg)

Medewerkers vertellen
Rianne Blonden werkt als Verpleegkundige Ouderenzorg bij Vivanteslocaties La Famille en Aelserhof. Zij heeft een heel bijzondere motivatie.

Mijn naam is Rianne Blonden en ik ben 27 jaar jong. Ik ben geboren in Geleen en opgegroeid in de gemeente Stein, samen met mijn ouders en zusje, Inge. Ik ben verloofd met Michael, waarmee ik acht jaar een relatie heb. Wij wonen samen met onze twee ondeugende teckels in Stein.

De reden waarom ik voor de zorg heb gekozen is voor mij persoonlijk een hele bijzondere. Op 15-jarige leeftijd ben ik acuut levensbedreigend ziek geworden. Het hele verhaal in een notendop heb ik destijds beschreven in een gedichtje, welke ik jullie niet wil onthouden om mijn verhaal te vervolgen.

Vier augustus tweeduizendvijf

Donderdagmorgen de schrik voor ons allemaal.

Super veel slangetjes en prikken, het is echt abnormaal.

Met spoed werd ik opgenomen.

Helemaal bang, wat er nog allemaal zou komen.

Het was erop of eronder werd er gezegd,

Eén ding was heel zeker, alles was onterecht.

Een bacterie is mijn lichaam binnen gekomen.

Hersenvliesontsteking ik mocht er niet aan ontkomen.

Toen was het zeker, de medicijnen sloegen aan, dus konden mam, pap & Inge gerust naar huis toe gaan.

Na twee dagen op het Intensive Care te hebben gelegen,

deden ze me op afdeling Neurologie verder verplegen.

Ontelbare uren, het leek wel jarenlang, maar ik had geen andere keus, het was van levensbelang.

Vechten zodat je in leven blijft, met duizend en één draadjes aan je lijf.

Na vijftien dagen mocht ik naar huis, eindelijk verlost van dat vreselijke ziekenhuis.

Eenmaal buiten kijk ik nog één keer om als ik het ziekenhuis verlaat, en met veel dank denk ik terug;

“Gelukkig waren we net niet te laat”

Doordat ik tijdens de ziekenhuisopname als tiener, zelf heb ervaren hoe het is om afhankelijk te zijn van een ander, wist ik vanaf dat moment dat ik in de zorg wilde gaan werken. In 2006 ben ik gestart met de opleiding Verzorgende IG en had ik mijn allereerste stage in de Aelserhof. Zo is het Vivantes avontuur voor mij begonnen. Als Helpende, om en om het weekend.

In 2009 heb ik de opl. afgerond met als eindstage de locatie Moutheuvel. In de twee jaar daaropvolgend, heb ik de verkorte opleiding tot Verpleegkundige niveau 4 afgerond. In 2011 ben ik als Verpleegkundige in de Aelserhof, fulltime aan de slag gegaan met de veronderstelling dat ik nu wel ‘genoeg had geleerd’.

Niets is minder waar, in 2012 deed zich een interne vacature voor om de opleiding tot HBO-Verpleegkundige Gerontologie en Geriatrie te gaan volgen aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Nadat ik getipt werd door de zorgcoördinator, heb ik mijn kans gewaagd tijdens een strenge sollicitatieprocedure… en met succes! In februari 2015 heb ik mijn diploma en titel mogen behalen.

In mijn hele loopbaan heb ik in verschillende facetten van de gezondheidszorg ervaring op mogen doen. Toch is mijn hart voor de ouderenzorg de afgelopen jaren alleen maar gegroeid en zou ik niets anders meer willen.

Het feit dat je voor mensen die door ouderdom en ziekte niet meer in staat zijn om zelfstandig te zorgen, IETS kan betekenen, geeft mij voldoening voor mijn werk. Mijn inzien, zijn het de kleine dingen die het doen.

Het moment waarop je ervaart; ‘Deze glimlach is vandaag voor mij’, dat kan je toch met geen pen beschrijven?

Open Sollicitatie

Ben jij zorgprofessional en staat jouw droombaan niet bij onze vacatures?
Dan zorg dat wij dat weten! Want wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's.
Geef jouw motivatie en maak duidelijk waarom wij jou moeten uitnodigen voor een kennismaking.

Geef op de volgende pagina aan hoe wij het best contact kunnen opnemen. Wil je op een bepaalde tijdstip gebeld worden, dan geef dat ook duidelijk aan.