Fleur (Verzorgende IG)

Medewerkers vertellen
Fleur Pluijmen werkt als Verzorgende IG bij Vivantes, in onze locatie Franciscus. Zij begon in de kraamzorg, maar maakte de stap naar ouderenzorg.

Een nieuwe ervaring, een hele verandering. Dat kun je wel stellen als je eerst vijf jaar in de kraamzorg hebt gewerkt en dan na goed nadenken besluit een geheel nieuwe weg in te slaan.

Ouderenzorg... zou het wat voor mij zijn? Wat gaat er op mij afkomen? Kan ik dit werk wel uitvoeren? Hoe zal het me gaan bevallen? Met deze vragen en nog zoveel meer vragen ben ik mijn nieuwe avontuur op 6 maart 2017 binnen Vivantes begonnen in Franciscus in Beek.

Ik werd ingewerkt door mijn maatje Tiny. Samen delen wij route MOL3  op de Molenstraat binnen Fransiscus. Al gauw merkte ik dat ik daar op mijn plek zat. Het team is leuk, de mensen, de werkzaamheden. Elke dag is anders en elke persoon is anders. En wanneer je met mensen werkt; uitdagingen genoeg!

Ik heb veel geleerd in het afgelopen jaar. Ik ben aan de mensen gaan wennen en zij aan mij. Je bouwt een vertrouwensband op waardoor het werk elke dag leuker wordt. Natuurlijk zijn er ook de mindere kanten aan het vak, maar dit neemt niet weg dat het heel dankbaar is. Stuk voor stuk houd ik van de mensen en geniet ik enorm van mijn werk. Ze weten dat ze op mij kunnen rekenen; ik wil het beste voor hen. Ik zou dan ook voor geen goud de mensen en het werk willen missen! Ik ben er achter, dat ook ouderenzorg heel goed bij mij past en ik hoop er nog jaren van te kunnen genieten.

Werken in de zorg kan soms pittig zijn, maar een knuffel, een lach of een dankjewel van de bewoner, maakt een dag weer helemaal goed! Een lach en een traan liggen heel dichtbij elkaar binnen dit beroep. We zijn allemaal mensen. Ik haal mijn leermomenten uit elke situatie en sta altijd open voor feedback. Zo kan ik mij als persoon verder ontwikkelen wat uiteindelijk, hopelijk, een positieve uitwerking heeft op het uitoefenen van mijn vak en de mensen. Ik besef ook dat ik van geluk mag spreken zo’n fijne manager te hebben die ons als personeel de ruimte geeft ons verder te ontwikkelen! Hij begeleid ons en is er voor ons waar hij kan.

Ochtenddienst

Het liefste werk ik ochtenddiensten. Je bent dan het meeste bezig met de mensen en kunt beter contact met ze maken. Er is tijd voor een praatje en zeker ook grapjes tussendoor! Ook moet je meestal het een en ander regelen en je kunt de mensen lekker fris en fruitig de deur uit laten gaan. Hier haal ik dagelijks mijn voldoening uit.

Het filmpje op Facebook waar een van de bewoners op een leuke en speelse manier vertelde, dat ze nieuwe zorgtalenten zochten vond ik zo ontzettend grappig en leuk, dat mijn aandacht werd getrokken door Vivantes. Na enkele leuke verhalen en ervaringen binnen Fransiscus in Beek, gaf dit de doorslag om te komen solliciteren als Verzorgende IG binnen Vivantes. En nee. Ik heb hier tot op heden geen spijt van! Ik hoop mij in de toekomst te mogen en kunnen ontwikkelen tot verpleegkundige om zo nieuwe uitdagingen op te zoeken en nog wat meer te kunnen betekenen voor mezelf, de mensen en Vivantes.

Groetjes Fleur

Open Sollicitatie

Ben jij zorgprofessional en staat jouw droombaan niet bij onze vacatures?
Dan zorg dat wij dat weten! Want wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's.
Geef jouw motivatie en maak duidelijk waarom wij jou moeten uitnodigen voor een kennismaking.

Geef op de volgende pagina aan hoe wij het best contact kunnen opnemen. Wil je op een bepaalde tijdstip gebeld worden, dan geef dat ook duidelijk aan.