Angelique (Verpleegkundige Ouderenzorg)

Medewerkers vertellen
Angelique Fraussen werkt als Verpleegkundige Ouderenzorg (VPO) bij Vivantes, op de PG afdeling van La Famille.

Toen ik in 1987 bezig was aan de opleiding tot verzorgende woonde ik in Stein en kwam ik dus vaak langs de Moutheuvel. Dan dacht is telkens ‘hier wil ik gaan werken’. En jawel, tijdens mijn eerste stage al mocht ik in de Moutheuvel beginnen. Daar raakte ik verknocht aan al die lieve oude mensjes die ik met van alles en nog wat van dienst kon zijn. De mensen zijn zó dankbaar, vaak voor zo’n kleine dingen.

In de jaren die volgden heb ik héél erg veel geleerd! Niet alleen qua studie, maar ook in de dagelijkse praktijk. Dat gaat soms met vallen en opstaan. Zeker de laatste jaren. Ik ben nu bezig aan mijn 27ste jaar bij Vivantes. En ik ben er trots op dat ik al zoveel jaren voor dezelfde werkgever werk. Het bevalt mij nog altijd goed. En laten we eerlijk zijn… overal is er wel eens wat, maar het gras is niet altijd groener aan de overkant. En wat ik op dit moment sjiek vind is hoe Vivantes weer uit het dal klimt. Tenminste, zo zie ik dat en zo voel ik het!

Binnen mijn locatie La Famille in Elsloo maken we hele mooie dingen mee met onze cliënten, maar ook met hun familie en het team van vrijwilligers dat wij binnen ons huis hebben.

Je ziet dat de bewonerspopulatie aan het veranderen is. Het zijn niet meer alleen maar oude cliënten die bij ons komen wonen, maar ook wat jongere mensen met zware lichamelijke klachten.

Wat je ook ziet veranderen de laatste jaren is dat cliënten meer hun eigen doen en laten kunnen bepalen binnen de door ons geboden verzorging en medische zorg. Dat was vroeger echt anders. Toen deed iedereen gewoon alles zoals de medewerkers dat bedacht hadden. De nieuwe manier van zorg bieden geeft echt een huiselijke sfeer. Zo beleef ik dat in elk geval.

We hebben nu bijvoorbeeld een cliënt die erg begaan is met haar mede-bewoners van haar afdeling. Het is prachtig om te zien dat mensen die minder positief in het leven staan gaan stralen wanneer onze eigen ‘maatschappelijk werker’ even een praatje komt maken. Dit doet zij overigens in goed overleg met ons en met haar mede-bewoners. Dat is zo mooi om te zien. Deze cliënt is ook erg bezorgd over het personeel. Dat doet ook goed.

Ik beleef elke cliënt op zijn eigen manier en dat is zó ontzettend mooi. Laat vooral iedereen in zijn waarde en vergeet niet dat de cliënten allemaal belast zijn met hun ziek-zijn en het leven in een zorginstelling. Een knuffel, een kus of een schouderklopje kan al zoveel goed doen voor een cliënt!

Of ik nu om 7.00 uur in de ochtend of in de middag of avond aanwezig ben in La Famille, elk deel van de dag is van belang om dat voor de cliënt te doen waar je hem/ haar mee van dienst kan zijn. Al is het iets van de grond oprapen of een glaasje drinken geven of even de gordijnen dicht doen. Je bent in hún huis! En je geeft je hulp daar waar de cliënt jouw nodig heeft. Nogmaals. Het voeren van eigen regie en het stimuleren van de zelfredzaamheid is zó leuk! Je ziet de cliënt dan echt trots zijn in zijn/haar eigen doen en laten. Ook wanneer ze minder kunnen dan voorheen.

Kort samengevat: het bevalt me prima binnen La Famille en óók werken voor Vivantes is nog altijd iets waar ik trots op ben. Kom dus kijken hoe mooi ons werk is! En solliciteer bij Vivantes.

Groetjes, Angelique, Verpleegkundige Ouderenzorg bij Vivantes

Open Sollicitatie

Ben jij zorgprofessional en staat jouw droombaan niet bij onze vacatures?
Dan zorg dat wij dat weten! Want wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega's.
Geef jouw motivatie en maak duidelijk waarom wij jou moeten uitnodigen voor een kennismaking.

Geef op de volgende pagina aan hoe wij het best contact kunnen opnemen. Wil je op een bepaalde tijdstip gebeld worden, dan geef dat ook duidelijk aan.