Samenstelling klachtencommissie

Dhr. drs. S.G.F. Heijing, voorzitter

De heer Heijing (Maastricht 1949) studeerde in Utrecht sociale wetenschappen en daarna Postacademisch Bestuurskunde. Was werkzaam als sociaal onderzoeker in Hengelo (O) bij Stichting Buitenlandse Werknemers Twente. Vanaf 1978 bij de overheid in respectievelijk Nieuwenhagen, Landgraaf en Stein. Na bijna 16 jaar in Stein gemeentesecretaris geweest te zijn beëindigde hij eind 2005 zijn ambtelijke loopbaan. Is nu o.a. ambassadeur van het Huis voor de Zorg en neemt deel aan diverse onderzoeken als mede-onderzoeker en co-auteur.

Dhr. J.A. Moonen, secretaris

De heer Moonen is geboren (1951) en getogen in Hoensbroek. Na zijn studie Rechten in Nijmegen, is hij in 1976 als advocaat begonnen in Heerlen. In 1978 is hij in Geleen gaan werken en nu is het advocatenkantoor Keulers Aarts-Mulder Advocaten gevestigd te Beek. Naast zijn werk als advocaat is de heer Moonen ruim 10 jaar, gedurende een dag per week, werkzaam geweest in het HBO- en MBO-onderwijs als docent Recht. 

De heer Moonen heeft als advocaat aanvankelijk een algemene rechtspraktijk gehad, maar de laatste tijd heeft hij zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht en in het jeugd(straf)recht. Daarnaast is hij al ruim 20 jaar werkzaam in het psychiatrisch patiëntenrecht, meestal als advocaat van gedwongen opgenomen psychiatrische patiënten. Met name vanwege zijn kennis en ervaring in dit rechtsgebied, waarin ook de ouderenzorg een steeds belangrijker onderdeel is geworden, is hij toegetreden tot de Klachtencommissie.

Dhr. C.J. Baltus MPM, lid

De heer Baltus werd in 1945 in Heerlen geboren. Hij rondde zijn opleidingen op het terrein van het gemeenterecht en bestuursrecht af met de Masteropleiding Public Management aan de Universiteit Twente. Daarnaast volgde hij o.a. de opleiding tot Mediator. Hij beëindigde zijn ambtelijke carrière in 2004 als secretaris/algemeen directeur van het Streekgewest Westelijke Mijnstreek te Geleen.  Voor het Huis van de Zorg treedt hij nog op als ambassadeur en is betrokken bij een aantal projecten op het terrein van de ouderenzorg.  

Mevr. A.T.C. Pennings, lid voor wat betreft BOPZ-klachten

Gonnie Pennings heeft de studie geneeskunde in Nijmegen gedaan van 1976 tot 1984. In afwachting van deelname aan huisartsenopleiding heeft ze onderzoek gedaan bij Nivel en was ze docente aan de MBO-opleiding voor verpleging en verzorging. Ze heeft de huisartsenopleiding gevolgd aan de Universiteit Nijmegen en ze heeft in een huisartsenpraktijk in Neerkant gewerkt als huisarts van 1988 tot 1989. Na een periode van waarnemingen in diverse huisartsenpraktijken, heeft ze als arts voor verstandelijk gehandicapten gewerkt bij St. Anna in Heel van 1991 tot 2000. In 2000 werkte ze als somatisch arts op de ouderenafdelingen van Mondriaan zorggroep te Heerlen. Van 2001 tot 2003 heeft ze de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde gevolgd aan de Universiteit Nijmegen via Cicero zorggroep. Vanaf 2003 is ze werkzaam als Specialist Ouderengeneeskunde bij Cicero zorggroep.CV volgt op korte termijn.

Dhr. L.H.A.M. Beckers, lid

De heer Beckers werd geboren in 1948. Aanvankelijk volgde hij de opleiding verpleegkundige A in een algemeen ziekenhuis. Hierna maakte hij de overstap naar de rechtspraak. Hij rondde zijn opleidingen op het terrein van de rechtspraak af met de Hbo-opleiding gerechtssecretaris bij het Ministerie van Justitie. Hij is 45 jaar werkzaam geweest bij respectievelijk de kantongerechten te Sittard en te Heerlen en bij de arrondissementsrechtbank te Maastricht, waarvan ruim 30 jaar als gerechtssecretaris/juridisch medewerker. In 2003 beëindigde hij zijn ambtelijke loopbaan. Hiernaast is hij een groot aantal jaren als secretaris en interim-voorzitter verbonden geweest aan een woningcorporatie.

Dhr. A.J.F. Knols, lid

CV volgt.