Voor u maken we een uitzondering

Urmonderhof. Verzorgd door Vivantes.

Woonzorgcentrum Urmonderhof is in 2000 gebouwd aan de oever van het Julianakanaal in Urmond. Dit landelijke dorp ligt vlak bij de Belgische grens aan het kanaal en de Maas. Oud Urmond heeft een karakteristieke oude dorpskern met veel monumentale panden, sfeervolle straten en steegjes. Zoals in veel ‘maaskantse’ dorpen is bij de authentieke bevolking van Urmond de rollende ‘R’ goed hoorbaar.

 

Woonzorgcentrum Urmonderhof is een modern complex dat beschikt over 17 éénkamerappartementen voor verzorgingshuiszorg en 23 éénkamerappartementen voor verpleeghuiszorg psychogeriatrie(18) en somatiek(5). Rondom het woonzorgcentrum verrijst de kanaalboulevard van Urmond. Verschillende woningen en complexen zijn reeds gebouwd en bewoond. De meeste bewoners van het woonzorgcentrum en de zorgwoningen zijn afkomstig uit Urmond en Berg aan de Maas. Aan het woonzorgcentrum vast ligt een complex met 30 zorgwoningen met een zuid Europese uitstraling. Ongeveer 800 meter verderop ligt aan de Speelheuvel het complex ‘de Bramerterhof’. In dit complex zijn 22 zorgwoningen gehuisvest. In september 2011 heeft woningstichting Urmond het complex ‘de Kooypoort’ opgeleverd; een complex met 63 levensloopbestendige woningen. Op de begane grond is een fysiotherapiepraktijk, de bibliotheek en een wijksteunpunt met winkel gevestigd. In het wijksteunpunt kunnen bewoners van de diverse complexen tegen betaling genieten van een kop koffie, thee of een kleine versnapering. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit woonzorgcentrum Urmonderhof. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

 

Dagbesteding

Leven met zorg wil niet zeggen dat niets meer kan. Vivantes kijkt juist naar wat mensen wel nog kunnen. Probeert dingen te realiseren die misschien al lang niet meer mogelijk waren. Belangrijk daarbij is een sfeer waar mensen energie van krijgen. Zodat ze uit het leven kunnen halen wat erin zit. Daarom biedt Vivantes een breed scala aan dagbestedingactiviteiten aan. Naast de vele creatieve bezigheden, optredens e.d. worden uitstapjes, dagtochten en vakanties georganiseerd. Deze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Het vervoer en de zorg wordt geleverd vanuit Lindetours, de begeleiding door het team externe activiteiten van Vivantes.

 

Hoe ziet uw éénkamerappartement er uit?

Woonzorgcentrum Urmonderhof biedt u een éénkamerappartement voorzien van vloerbedekking, gordijnen en lampen. Verder kunt u het appartement naar eigen smaak en wensen inrichten. U heeft een eigen douche met toilet en een keukenblok. Eventueel kunt u zelf een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker plaatsen. Verder is het appartement voorzien van (elektrisch bedienbare) zonwering, een alarmsysteem en radio- en televisieaansluiting. Uw appartement is uw privéruimte.

 

Restaurant / recreatiezaal

Woonzorgcentrum Urmonderhof heeft een gezellig en sfeervol restaurant. U kunt hier terecht voor een kopje koffie, de warme maaltijd en activiteiten. Als u dit wenst kunt u ook in uw eigen appartement eten. De broodmaaltijden kunt u zelf regelen. Wanneer dat nodig is krijgt u hierbij ondersteuning.

  

Post

In de centrale hal heeft u uw eigen afsluitbare brievenbus. Uw post komt hierin 
De adressering van uw post moet zijn:  (dit is een voorbeeld)
De heer / mevrouw ….
Urmonderhof 1 K(appartement nummer)
6129 PB Urmond

 

Algemene informatie

Algemene informatie die voor alle locaties van toepassing is, vindt u hier.

  
Contactgegevens UrmonderhofGrotere kaart weergeven