Voor u maken we een uitzondering

Olympiastaete. Verzorgd door Vivantes.

Klik hier voor informatie over de afbouw van verzorgingshuisplaatsen in Olympiastaete.

 

Midden in het centrum van Geleen ligt woonzorgcentrum Olympiastaete. Door de unieke ligging vlakbij het Fortunapark ademt dit woonzorgcentrum een geheel eigen sfeer uit. Verscholen achter en tussen de flats maar duidelijk aanwezig bij alles wat leeft in het centrum van de 'Wereldsjtad'. Veel cliënten hebben het stadscentrum opgebouwd en gemaakt tot wat het nu is. Ze voelen zich nog steeds betrokken bij alles wat gebeurd in Geleen. Cliënten van Olympiastaete genieten volop van de natuur in het stadpark terwijl ook alle gemakken van het wonen in het stadscentrum aanwezig zijn.

 

Olympiastaete beschikt over 43 éénkamerappartementen voor verzorgingshuiszorg en één kamer voor kortdurende opvang (KDO). Daarnaast zijn er 20 zorgwoningen in Olympiastaete en 32 zorgwoningen in de Professor Oudflat. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg . Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

 

In vertrouwde omgeving

De cliënten van Olympiastaete kenmerken zich doordat ze hun mening duidelijk horen en betrokken willen worden bij besluiten die genomen worden. Veel cliënten hebben familie of vrienden in het centrum wonen. De verenigingen die Geleen kent kennen Olympiastaete ook en laten zich geregeld  in het huis zien. De geloofsbeleving is een belangrijk aspect voor de bewoners van Olympiastaete en haar omgeving. De wekelijkse heilig mis wordt druk bezocht. In Olympiastaete is gelegenheid voor ouderen uit de wijk om tegen betaling met elkaar de maaltijden te nuttigen. Bij goed weer is het half overdekte terras altijd gevuld en wordt genoten van de hapjes en de drankjes. Ook aan activiteiten wordt veelvuldig deelgenomen. Het valt op dat bij de cliënten heel veel creativiteit te vinden is. Er wordt geschilderd en getekend. Theater, klassieke muziek en toneel worden door veel cliënten hogelijk gewaardeerd.

 

Dagbesteding

Leven met zorg wil niet zeggen dat niets meer kan. Vivantes kijkt juist naar wat mensen wel nog kunnen. Probeert dingen te realiseren die misschien al lang niet meer mogelijk waren. Belangrijk daarbij is een sfeer waar mensen energie van krijgen. Zodat ze uit het leven kunnen halen wat erin zit. Daarom biedt Vivantes een breed scala aan dagbestedingactiviteiten aan. Naast de vele creatieve bezigheden, optredens e.d. worden uitstapjes, dagtochten en vakanties georganiseerd. Deze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Het vervoer en de zorg wordt geleverd vanuit Lindetours, de begeleiding door het team externe activiteiten van Vivantes.

 

Dagverzorging / BG-groep

Dagverzorging is bedoeld om mensen in de thuissituatie te ontlasten, het welbevinden van de cliënt te vergroten en definitieve opname uit te stellen of te voorkomen. De dagverzorging van Olympiastaete wordt geboden bij zorgboerderij ’t Puther Höfke’. Er is een ruim aanbod van activiteiten, waaronder verzorgen van de dieren, onderhoud van de moestuin, dagelijks zelf samenstellen en bereiden van de warme maaltijd, allerhande spellen, muziek.

 

Hoe ziet uw appartement eruit?

Olympiastaete biedt u een éénkamerappartement voorzien van vloerbedekking, gordijnen en lampen. Verder kunt u het appartement naar eigen smaak en wensen inrichten. U heeft een eigen douche met toilet en een keukenblok. Eventueel kunt u zelf een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker plaatsen. Verder is het appartement voorzien van (elektrisch bedienbare) zonwering, een alarmsysteem en radio- en televisieaansluiting. Uw appartement is uw privéruimte.

 

De contactverzorgende, uw aanspreekpunt

De verzorgende die het kennismakingsgesprek heeft gevoerd, blijft voor u het aanspreekpunt . Wij noemen dit een contactverzorgende. Hij/zij bespreekt telkens met u welke zorg nodig is en heeft hiermee de verantwoordelijkheid voor de totale directe zorg. Klantentoewijzing wordt geregeld binnen het betreffende team. Het betekent zeker niet dat de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een groep klanten vervalt.

 

Gegarandeerde zorg

Vivantes biedt u zorg en/of huisvesting, waarbij zoveel mogelijk tegemoet gekomen wordt aan uw eigen manier van leven. Deze zorgverlening is gebaseerd op en afgeleid van het visiedocument ‘Normen verantwoorde zorg’. Welke zorg thuis, in onze zorgwoningen en woonzorgcentra gegarandeerd wordt leest u hier.

 

Uw dossier

Uw gegevens worden bijgehouden in uw persoonlijke dossier. Iedere klant heeft het wettelijk recht alle gegevens in te zien die over hem of haar worden bijgehouden. In de visie van Vivantes is vast gelegd dat iedere klant de uit te voeren zorg mee bepaalt. Dit instemmingsrecht is naast een uitgangspunt binnen de visie van Vivantes een wettelijk recht. Hoe Vivantes het inzagerecht in uw dossier geregeld heeft leest u hier.

 

Palliatieve Zorg

Bij palliatieve zorg staat de kwaliteit van leven voorop. Niet de genezing van de patiënt is het doel maar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, waardoor het ziekteverloop mogelijk positief beïnvloed kan worden. De dood is een normaal, natuurlijk proces, dat niet vertraagd of versneld wordt. Er is aandacht voor lichamelijke én psychische klachten en de psychologische en spirituele aspecten worden in de zorg geïntegreerd benaderd. Meer informatie over palliatieve zorg vindt u hier.

 

Schoonmaken van uw appartement

Uw appartement wordt iedere week schoongemaakt. In de wekelijkse basisschoonmaak zit onder andere het schoonmaken van het sanitair, stofzuigen, de vensterbank en eventueel de meubels afnemen en het leegmaken van de prullenbak. Samen met u bekijken we wat u zelf kunt doen. Ook maken we afspraken over wanneer we komen schoonmaken.

 

Uw veiligheid

Uw veiligheid is voor ons van groot belang. In Olympiastaete zijn daarom de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo is er een automatisch brandbeveiligingssysteem en zijn er veiligheidsrichtlijnen opgesteld. Een aantal medewerkers zijn opgeleid tot bedrijfshulpverlener. Bij calamiteiten komen zij in actie. In uw eigen appartement is een alarmeringssysteem aangebracht. Daarmee kunt u 24 uur per dag een medewerker oproepen.

 

Huisdieren

Uw huisdier is van harte welkom. U verzorgt zelf uw huisdier of uw mantelzorger neemt deze taak van u over. Uiteraard mag uw huisdier geen overlast geven. Honden moeten buiten uw appartement aangelijnd zijn.

 

Restaurant / recreatiezaal

Olympiastaete heeft een gezellig en sfeervol restaurant. U kunt hier terecht voor een kopje koffie, de warme maaltijd en activiteiten. Als u dit wenst kunt u ook in uw eigen appartement eten. De broodmaaltijden kunt u zelf regelen. Wanneer dat nodig is krijgt u hierbij ondersteuning.

 

Winkel, kapsalon en pedicure

Het complex beschikt over een winkel met een beperkt assortiment dagelijkse boodschappen en een kapsalon waar u op afspraak terecht kunt. Ook kunt u een afspraak maken met de pedicure.

 

Huisarts

De huisartsen uit de wijk houden met regelmaat spreekuur in het gebouw.

 

Uitleen verpleegartikelen

De uitleenservice van Vivantes wordt in samenwerking met Medicura verzorgd. De gangbare artikelen zijn op voorraad aanwezig.

 

Vrijwilligers

Dagelijks zetten vele vrijwilligers zich in voor cliënten van Vivantes. Vrijwilligers helpen onder andere met activiteiten en uitstapjes. Uw familie, vrienden of kennissen zijn ook van harte welkom om te helpen bij activiteiten of bij speciale evenementen die in het woonzorgcentrum worden georganiseerd.

 

Post

Post voor cliënten wordt door de postbode aan de receptiebalie In de centrale hal afgegeven en door  een medewerker van Vivantes verspreid.
De adressering van uw post moet zijn:  (dit is een voorbeeld)
De heer / mevrouw ….
Olympiastaete (appartement nummer)
6162 EE Geleen

 

Indicatie

Om in aanmerking te komen voor zorg heeft u een indicatie nodig van het Centraal Indicatie Orgaan (CIZ).

 

Kosten

Wanneer u een éénkamerappartement krijgt in een woonzorgcentrum moet u een eigen bijdrage betalen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage en int deze. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal personen binnen uw huishouden, uw leeftijd en uw inkomen. Aan de bijdrage die u betaalt is een maximum verbonden. Meer informatie hierover vindt u in de brochure: Eigen bijdrage – Zorg met verblijf. Op de website van het CAK vindt u een rekenmodule die u een indicatie geeft van de hoogte van uw eigen bijdrage.

 

Overeenkomst

Voor alle zorg die Vivantes levert wordt met u een zorgleveringsovereenkomst link afgesloten. Hierin staan individuele afspraken over de zorg die u krijgt. In de publieksfolder van Actiz ‘Voorwaarden voor zorg met verblijf’ leest u op welke producten en diensten u recht heeft als bewoner van een woonzorgcentrum en welke producten en diensten Vivantes voor u bij moet betalen.

 

Wilt u meer informatie of wilt u hulp bij het aanvragen van een indicatie?
Onze klantadviseurs staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren. U kunt hen bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via tel. 046 457 08 60. Natuurlijk kunt u uw vragen ook mailen naar klantadviseurs@vivantes.nl of vul het reactieformulier in. Daarnaast bent u welkom op één van onze spreekuren op locatie.


Contactgegevens Olympiastaete GeleenGrotere kaart weergeven