Voor u maken we een uitzondering

Olympiastaete. Verzorgd door Vivantes.

Midden in het centrum van Geleen ligt woonzorgcentrum Olympiastaete. Door de unieke ligging vlakbij het Fortunapark ademt dit woonzorgcentrum een geheel eigen sfeer uit. Verscholen achter en tussen de flats maar duidelijk aanwezig bij alles wat leeft in het centrum van de 'Wereldsjtad'. Veel senioren uit Geleen hebben het stadscentrum opgebouwd en gemaakt tot wat het nu is. Ze voelen zich nog steeds betrokken bij alles wat gebeurd in Geleen. Senioren die in- en om Olympiastaete wonen, genieten volop van de natuur in het stadpark terwijl ook alle gemakken van het wonen in het stadscentrum aanwezig zijn. Het gebouw beschikt over 44 zorgstudio's (éénkamer) en 20 zorgwoningen.

 

Tot januari 2014 deed Olympiastaete dienst als verzorgingshuis. In verband met bezuinigingen van overheidswege heeft Vivantes in de periode tussen januari en mei 2014 de 44 verzorgingshuisplaatsen afgebouwd. Vanaf dat moment is Vivantes in gesprek gegaan met diverse samenwerkingspartners met als doel de zorgfunctie van Olympiastaete te behouden. De plannen van stichting Daelzicht om de vrijgekomen studio’s toe te wijzen aan ouderen met een verstandelijke beperking bleken vanwege belemmerende regelgeving niet haalbaar.

 

Een nieuw woonzorg concept

In het nieuwe alternatief biedt Vivantes de zorgstudio’s te huur aan. Senioren worden in de gelegenheid gesteld om zelfstandig te wonen in een veilige omgeving met alle zorg en faciliteiten bij de hand.

 

Hoe zien de zorgstudio's eruit?

Olympiastaete biedt u een zorgstudio (éénkamer) die u naar eigen smaak en wens kunt inrichten. U heeft een eigen douche met toilet en een keukenblok.  Verder is het studio voorzien van (elektrisch bedienbare) zonwering, een zorg-alarmsysteem en radio- en televisieaansluiting. Uw studio is uw privéruimte.

 

Gegarandeerde zorg

Vivantes biedt u zorg en/of huisvesting, waarbij zoveel mogelijk tegemoet gekomen wordt aan uw eigen manier van leven. Deze zorgverlening is gebaseerd op en afgeleid van het visiedocument ‘Normen verantwoorde zorg’. Welke zorg thuis, in onze zorgwoningen en woonzorgcentra gegarandeerd wordt leest u hier

 

Uw veiligheid

Uw veiligheid is voor ons van groot belang. In Olympiastaete zijn daarom de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo is er een automatisch brandbeveiligingssysteem en zijn er veiligheidsrichtlijnen opgesteld. In uw eigen zorgstudio is een alarmeringssysteem aangebracht. Daarmee kunt u 24 uur per dag een medewerker van Vivantes oproepen.

 

Huisdieren

Uw huisdier is van harte welkom. U verzorgt zelf uw huisdier of uw mantelzorger neemt deze taak van u over. Uiteraard mag uw huisdier geen overlast geven. Honden moeten buiten uw appartement aangelijnd zijn.

 

Wijksteunpunt Olympiastaete

Op 1 oktober 2014 is de voormalige recreatiezaal van Olympiastaete in gebruik genomen als wijksteunpunt. Het wijksteunpunt is een ontmoetingsplek waar senioren vrijblijvend terecht kunnen voor een kopje koffie, een praatje, informatie en advies en gezelligheid. Het wijksteunpunt doet dienst als ‘dorpsrestaurant’. Rond het middaguur kunnen omwonende senioren hier gebruik maken van de warme maaltijd. In het wijksteunpunt worden activiteiten aangeboden en uiteraard is er ook ruimte voor eigen invulling. 


Wilt u weten welke activiteiten in het wijksteunpunt georganiseerd worden? Klik hier voor het maandelijks bulletin Vivantes Info Olympiastaete.


Interesse in dit nieuwe woonzorgconcept?
Vivantes is benieuwd of ouderen en mantelzorgers belangstelling hebben voor het nieuwe woonzorg concept. Bij voldoende interesse zal op korte termijn een informatieavond worden georganiseerd. Vivantes gaat de plannen dan verder toelichten. Daarnaast worden inwoners van harte uitgenodigd om mee te denken over de verdere invulling.

Wilt u meer weten over het concept en/of heeft u interesse in de informatieavond? Neem dan contact op met onze klantadviseur Janneke Pedrini via T 06-30 62 86 45 of stuur een e-mail naar j.pedrini@vivantes.nl. U kunt ook het reactieformulier invullen.

 

 
Contactgegevens Olympiastaete GeleenGrotere kaart weergeven