Voor u maken we een uitzondering

Olympiastaete. Verzorgd door Vivantes.

Midden in het centrum van Geleen ligt woonzorgcentrum Olympiastaete. Door de unieke ligging vlakbij het Fortunapark ademt dit woonzorgcentrum een geheel eigen sfeer uit. Verscholen achter en tussen de flats maar duidelijk aanwezig bij alles wat leeft in het centrum van de 'Wereldsjtad'. Veel senioren uit Geleen hebben het stadscentrum opgebouwd en gemaakt tot wat het nu is. Ze voelen zich nog steeds betrokken bij alles wat gebeurd in Geleen. Senioren die in Zorgzone Fortunapark wonen, genieten volop van de natuur in het stadpark terwijl ook alle gemakken van het wonen in het stadscentrum aanwezig zijn.

 

Tot januari 2014 deed Olympiastaete dienst als verzorgingshuis. In verband met bezuinigingen van overheidswege heeft Vivantes in de periode tussen januari en mei 2014 de 44 verzorgingshuisplaatsen afgebouwd.

Het gevolg was, dat de cliënten van Olympiastaete verhuisd zijn naar een andere locatie en de meeste medewerkers een functie hebben gekregen in één van onze andere locaties. Wij hadden de wens om de locatie een zorgbestemming te laten behouden. Het wijksteunpunt is in oktober 2014 van start gegaan. Inmiddels zijn diverse opties en nieuwe bestemmingen onderzocht.

 

Zorgzone Fortunapark

Vivantes, ZOwonen en Zuyderland zorgen samen voor veilig en zorgeloos wonen in het Fortunapark. Vivantes is vanaf begin december 2015, in woonzorgcentrum Olympiastaete, een verpleeghuisafdeling met 22 verpleeghuisplekken voor mensen met een matig tot ver gevorderd dementieel beeld gestart. Voor de andere 22 leegstaande verzorgingshuisappartementen is inmiddels toestemming gegeven door het Zorgkantoor om ook hier 22 verpleeghuiscliënten te huisvesten. Deze 2e afdeling wordt in samenwerking met Zuyderland Zorg gerealiseerd. Deze plannen worden momenteel verder uitgewerkt. De zelfstandige zorgwoningen van ZOwonen in Olympiastaete en de Prof. Oudflat, zijn geschikt voor mensen met een hoge zorgvraag en zijn inmiddels voorzien van zorgondersteunende technologie. In de Drees-en Rommelfat kunnen senioren ook zonder zorgvraag wonen.

 

Een geweldige oplossing voor wie op zorg aangewezen is. Een ideale plek voor wie nog niet per direct zorg nodig heeft, maar die toch dichtbij wil hebben.


Wilt u meer weten over wonen in of rondom Olympiastaete neem dan contact op met onze klantadviseurs Janneke Pedrini of Cristel Lenssen via tel. 046-411 35 00 of e-mail j.pedrini@vivantes.nl / c.lenssen@vivantes.nl.

Kik hier voor de flyer Zorgzone Fortunapark.

Kik hier voor de KBO advertentie Zorgzone Fortunapark.

 

Wijksteunpunt Olympiastaete

Op 1 oktober 2014 is de voormalige recreatiezaal van Olympiastaete in gebruik genomen als wijksteunpunt. Het wijksteunpunt is een ontmoetingsplek waar senioren vrijblijvend terecht kunnen voor een kopje koffie, een praatje, informatie en advies en gezelligheid. Het wijksteunpunt doet dienst als ‘dorpsrestaurant’. Rond het middaguur kunnen omwonende senioren hier gebruik maken van de warme maaltijd. In het wijksteunpunt worden activiteiten aangeboden en uiteraard is er ook ruimte voor eigen invulling. 


Wilt u weten welke activiteiten in het wijksteunpunt georganiseerd worden? Klik hier voor het maandelijks bulletin Vivantes Info Olympiastaete.

 

Vacatures

Zowel Vivantes als Zuyderland gaan de komende maanden op zoek naar verzorgende 3IG en EVV'ers. Klik hier voor de vacatures van Vivantes. Het is ook mogelijk om open te solliciteren via solliciteren@vivantes.nl.


Interesse in wonen binnen Zorgzone Fortunapark?
Wilt u meer weten over verpleeghuiszorg in Olympiastaete en/of wonen in een zorgwoning? Neem dan contact op met onze klantadviseur Janneke Pedrini of Cristel Lenssen via T 046-411 35 00 of stuur een e-mail naar info@vivantes.nl. U kunt ook het reactieformulier invullen.

 

 
Contactgegevens Olympiastaete GeleenGrotere kaart weergeven