Voor u maken we een uitzondering

Moutheuvel. Verzorgd door Vivantes

Woonzorgcentrum Moutheuvel werd gebouwd in 1973 en vervolgens in 2001 grondig gerenoveerd. Het complex ligt in het centrum van het dorp Stein dat zich op een kruispunt van water en wegen bevindt. De gemeente is door op- en afritten verbonden met de autowegen A2  en A76 . De A2 is tegelijkertijd de oostgrens van de gemeente. Bij de plaats horen ook de wijken Kerensheide en Nieuwdorp. Deze laatste wordt van de rest van het dorp gescheiden door de A76. De westgrens van de gemeente wordt gevormd door de Maas die ook de grens vormt met België.

 

Moutheuvel beschikt over 46 éénkamerappartementen en vijf tweekamerappartementen (t.b.v. echtparen) voor verzorgingshuiszorg , vijf éénkamerappartementen voor verpleeghuiszorg somatiek en drie éénkamerappartementen voor kortdurende opvang. Naast het woonzorgcentrum bevindt zich een complex met 44 zorgwoningen en aan de overkant ligt het complex 'de Stevel'. Zowel in de zorgwoningen als in 'de Stevel' en de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit Moutheuvel. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

 

Thuiskomen in Moutheuvel

Iedere inwoner van Stein heeft wel een familielid of kennis die een relatie heeft met Moutheuvel. Daardoor voelt hier binnen komen snel als vertrouwd. Want niet de aankleding of het gebouw zelf maakt dat men zich thuis voelt, maar de mensen die er wonen of het bezoek dat er komt. In het restaurant / recreatiezaal van Moutheuvel komen ook veel ouderen uit de wijk. Zij maken een praatje, drinken koffie of nemen tegen betaling deel aan de warme maaltijd.

 

Deelnemen aan het dorpsleven

Het woonzorgcentrum is een belangrijk onderdeel van de gemeente Stein. Als de gemeente Stein feest viert of treurt, dan doet Moutheuvel dit ook. Zowel sociaal, cultureel als recreatief heeft de Moutheuvel een sterke verankering in het dorpsleven van de gemeente Stein. Verenigingen en vrijwilligers uit Stein ondersteunen en helpen bij veel activiteiten. Natuurlijk wonen er in dit zorgcentrum een aantal ´Steinerbök´! Want wie kent ze niet in Stein? Het gaat er niet om of je 20 of 80 jaar bent, maar als je een Steinerbok bent heb je wat bereikt in Stein. Tijdens de carnavalsweken staat Stein op zijn kop. De Steinerbök nemen de gemeente Stein over en zorgen ervoor dat alle mensen in Stein, jong en oud, samen feestvieren. Ook met de bewoners van Moutheuvel. De geloofsbeleving is een belangrijk aspect van de bewoners van Moutheuvel en haar omgeving. De wekelijkse heilig mis in het woonzorgcentrum wordt druk bezocht.

 

Dagbesteding

Leven met zorg wil niet zeggen dat niets meer kan. Vivantes kijkt juist naar wat mensen wel nog kunnen. Probeert dingen te realiseren die misschien al lang niet meer mogelijk waren. Belangrijk daarbij is een sfeer waar mensen energie van krijgen. Zodat ze uit het leven kunnen halen wat erin zit. Daarom biedt Vivantes een breed scala aan dagbestedingactiviteiten aan. Naast de vele creatieve bezigheden, optredens e.d. worden uitstapjes, dagtochten en vakanties georganiseerd. Deze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Het vervoer en de zorg wordt geleverd vanuit Lindetours, de begeleiding door het team externe activiteiten van Vivantes.

 

Hoe ziet uw éénkamerappartement er uit?

Moutheuvel biedt u een éénkamerappartement voorzien van vloerbedekking, gordijnen en lampen. Verder kunt u het appartement naar eigen smaak en wensen inrichten. U heeft een eigen douche met toilet en een keukenblok met koelkast. Eventueel kunt u zelf een  magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker plaatsen. Verder is het appartement voorzien van (elektrisch bedienbare) zonwering, een alarmsysteem en radio- en televisieaansluiting. Uw appartement is uw privéruimte.

  

Restaurant / recreatiezaal

Moutheuvel heeft een gezellig en sfeervol restaurant. U kunt hier terecht voor een kopje koffie, de warme maaltijd en activiteiten. Als u dit wenst kunt u ook in uw eigen appartement eten. De broodmaaltijden kunt u zelf regelen. Wanneer dat nodig is krijgt u hierbij ondersteuning.

  

Post

In het souterrain heeft u uw eigen afsluitbare brievenbus. Uw post komt hierin 
De adressering van uw post moet zijn:  (dit is een voorbeeld)
De heer / mevrouw ….
Heerstraat Centrum 45 K(appartement nummer)
6171 HS Stein

 

Algemene informatie

Algemene informatie die voor alle locaties van toepassing is, vindt u hier.

  

Contactgegevens Moutheuvel Stein


Grotere kaart weergeven