Ouderenzorg met toekomst

Uw kortdurende opname. Verzorgd door Vivantes.

Soms hebben mensen tijdelijk, voor een aantal weken, verzorging of verpleging nodig. Bijvoorbeeld na een operatie of omdat hun partner of iemand anders even niet voor ze kan zorgen. Bij Vivantes zorgen wij bij een kortdurende opname voor alle ondersteuning en hulp die mensen nodig hebben, zodat zij daarna hun vertrouwde leven thuis weer op kunnen pakken.

 
Net dat beetje zorg extra
Bij een kortdurende opname verblijven mensen in een eenvoudig gemeubileerde kamer in één van onze locaties. Er wordt bij plaatsing zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de cliënt, voor zover de beschikbaarheid het toelaat. Bij Vivantes streven we er immers naar om onze zorg zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw persoonlijke situatie. U kunt een aantal eigen meubels en spullen meenemen. Vivantes zorgt voor de maaltijden en het bed- en linnengoed. De overige was en vervoer buitenshuis regelt u zelf.

 

Aanmelden

Als zich een situatie voordoet waardoor u gebruik zou willen maken van een Kortdurende Opname, dan neemt u contact op met onze klantadviseurs. Eén van onze medewerker maakt een afspraak om bij u thuis de aanmelding te bespreken en de gegevens te verzamelen die van belang zijn voor uw opname. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie over de opname en worden de mogelijkheden besproken. 

 

Verblijf met indicatie of particulier

Het verblijf in een kamer voor Kortdurende Opname kan op twee manieren geregeld worden. Als u in aanmerking komt voor een indicatie dan wordt deze aangevraagd bij het Centraal Indicatie Orgaan (CIZ). De klantadviseur kan de aanvraag voor u verzorgen. Heeft u geen recht op een indicatie dan kan de Kortdurende Opname  ook particulier geregeld worden.

 

Tarieven en eigen bijdrage

Wanneer u voor een Kortdurende Opname in één van onze locaties verblijft met een indicatie dan betaalt u een eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage en int deze. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal personen binnen uw huishouden, uw leeftijd en uw inkomen. Aan de bijdrage die u betaalt is een maximum verbonden. Op de website van het CAK vindt u een rekenmodule die u een indicatie geeft van de hoogte van uw eigen bijdrage.

 

Maakt u op particulier initiatief gebruik van een Kortdurende Opname dan betaalt u daarvoor een door Vivantes vastgesteld bedrag. De hoogte van dit bedrag  is onder andere afhankelijk van de eventuele zorg die u in de thuissituatie via een indicatie ontvangt. De basistarieven vindt u hier. Tijdens een persoonlijk gesprek zal de klantadviseur u hierover verder informeren.

 

Locaties

De volgende locaties bieden kort durende opvang:

Bloemenhof

Bunderhof

Franciscus

Moutheuvel

Olympiastaete

 

Klik hier voor de folder kortdurende opname.

  

Wilt u meer informatie of wilt u hulp bij het aanvragen van een indicatie?
Onze klantadviseurs staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren. U kunt hen bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via tel. 046 411 35 00. Natuurlijk kunt u uw vragen ook mailen naar klantadviseurs@vivantes.nl of het reactie-formulier invullen. Daarnaast bent u welkom op één van onze spreekuren op locatie.