Voor u maken we een uitzondering

Bloemenhof. Verzorgd door Vivantes.

Woonzorgcentrum Bloemenhof ligt centraal aan de Bloemenmarkt bij de kerk in de wijk Lindenheuvel Geleen. Lindenheuvel is een grote wijk met een zeer sterk sociaal karakter. De Staatsmijn Maurits en het zich alsmaar uitbreidende chemiecomplex van Staatsmijnen/DSM hebben op de wijk Lindenheuvel een enorme impact gehad. Lindenheuvel kent van oudsher een bloeiend en divers verenigingsleven dat zorgt voor een sociaal hechte structuur. Een opmerkelijk ontmoetingspunt voor de Lindenheuvelse gemeenschap is het naast het woonzorgcentrum gelegen ‘Volkshoes’ waar tal van activiteiten georganiseerd worden. Bloemenhof heeft rondom de Bloemenmarkt een ruim aanbod aan winkels en voorzieningen.

 

Het woonzorgcentrum beschikt over 33 éénkamerappartementen voor verzorgingshuiszorg en één appartement voor kortdurende opname. In 2009 zijn de benedenverdieping en de algemene ruimtes op de verdiepingen van het woonzorgcentrum grondig gerenoveerd. Er heerst een lichte en aangenaam rustige sfeer. De unit voor verpleeghuiszorg psychogeriatrie is eind 2009 geopend en biedt ruimte aan 16 cliënten. In het complex bevinden zich 13 zorgwoningen. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg geleverd. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

Aan de achterzijde van het woonzorgcentrum ligt een gesloten sfeervolle tuin waar cliënten kunnen genieten van het weer en van de dieren in de tuin. Bewoners die daar plezier aan beleven, kunnen een aandeel krijgen in de zorg voor de dieren en de bloemenperkjes.

 

Thuis in Bloemenhof

In het woonzorgcentrum wonen vooral inwoners uit de wijk Lindenheuvel. Zij vinden het fijn om in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Er is veel aanloop van familie, vrienden en kennissen. Het gezamenlijke mijnwerkersverleden zorgt voor een aparte sfeer. Koempel Sjeng en de Heilige Barbara, beschermheilige van de mijnwerkers, houden de herinnering aan de tijd van toen levend. De zaal is de ontmoetingsplaats om sociale contacten te onderhouden en samen activiteiten te ondernemen.

 

Dagbesteding

Leven met zorg wil niet zeggen dat niets meer kan. Vivantes kijkt juist naar wat mensen wel nog kunnen. Probeert dingen te realiseren die misschien al lang niet meer mogelijk waren. Belangrijk daarbij is een sfeer waar mensen energie van krijgen. Zodat ze uit het leven kunnen halen wat erin zit. Daarom biedt Vivantes een breed scala aan dagbestedingactiviteiten aan. Naast de vele creatieve bezigheden, optredens e.d. worden uitstapjes, dagtochten en vakanties georganiseerd. Deze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Het vervoer en de zorg wordt geleverd vanuit Lindetours, de begeleiding door het team externe activiteiten van Vivantes.

 

Hoe ziet uw éénkamerappartement er uit?

Woonzorgcentrum Bloemenhof biedt u een éénkamerappartement voorzien van vloerbedekking, gordijnen en lampen. Verder kunt u het appartement naar eigen smaak en wensen inrichten. U heeft een eigen douche met toilet en een keukenblok en koelkast. Eventueel kunt u zelf een magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker plaatsen. Verder is het appartement voorzien van (elektrisch bedienbare) zonwering, een alarmsysteem en radio- en televisieaansluiting. Uw appartement is uw privéruimte.

  

Restaurant / recreatiezaal

Bloemehof heeft een gezellig en sfeervol restaurant. U kunt hier terecht voor een kopje koffie, de warme maaltijd en activiteiten. Als u dit wenst kunt u ook in uw eigen appartement eten. De broodmaaltijden kunt u zelf regelen. Wanneer dat nodig is krijgt u hierbij ondersteuning.

 

Post

In de centrale hal heeft u uw eigen afsluitbare brievenbus. Uw post komt hierin 
De adressering van uw post moet zijn:  (dit is een voorbeeld)
De heer / mevrouw ….
Bloemenhof (appartement nummer)
6163 CW Geleen

 

Algemene informatie

Algemene informatie die voor alle locaties van toepassing is, vindt u hier.

  
Contactgegevens Bloemenhof GeleenGrotere kaart weergeven