Voor u maken we een uitzondering

Bunderhof. Verzorgd door Vivantes.

De Bunderhof is als voorzieningen voor ouderen sinds 1969 een begrip in de wijk Geleen Zuid. Eerst was de oude Bunderhof niet uit de wijk weg te denken. Nu heeft de nieuwe Bunderhof deze vaste plek verdiend, in een wijk waar het prettig wonen is en waar voldoende voorzieningen aanwezig zijn. Op korte afstand van de Bunderhof bevindt zich het winkelcentrum Zuidhof, het wijksteunpunt Amusant en de nieuwe wijkvoorziening ’T Wiekhoes Gelaen Zuid. De komende jaren wordt de wijk op diverse plekken gerenoveerd en het wijkplatform zet zich volop in om de leefbaarheid in de wijk te vergoten. Geleen Zuid grenst aan de spoorlijn Sittard-Geleen / Heerlen en de snelweg A76.

 

In 2000 hebben de bewoners van de Bunderhof hun intrek genomen in de nieuwbouw aan de Beneluxlaan en inmiddels is het oorspronkelijke bejaardenhuis afgebroken. De Bunderhof biedt verzorgingshuiszorg aan 63 cliënten. Daarnaast beschikt het woonzorgcomplex over één appartement voor kortdurende opname. Vlak bij de Bunderhof bevindt zich de Europaflat met 44 zorgwoningen en aan de Jos Kleijnenlaan liggen nog 17 zorgwoningen. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit de Bunderhof. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.


Bunderhof brengt samen

In de Bunderhof vinden regelmatig gezamenlijk activiteiten plaats. Vanuit de zorgwoningen en de directe omgeving komen ouderen dagelijks naar het woonzorgcentrum om nieuwtjes uit te wisselen in de recreatiezaal of bij mooi weer op het terras. Zij kunnen tegen betaling gebruik maken van faciliteiten van het woonzorgcentrum, zoals deelname aan activiteiten, maaltijden en uitstapjes. Van de kinderen van de lagere school tot en met de ouderen uit de wijk, iedereen voelt zich thuis in het grote gebouw en heeft er de weg gevonden. Het schoolproject 'Jong adopteert Oud' is binnen de Bunderhof met enthousiasme ontvangen. De Sjoutvotten, de carnavalsvereniging uit de wijk, is niet meer weg te denken uit de Bunderhof. Zij zorgen ieder jaar weer voor een schitterend programma. Ook Pastoor Quadvlieg heeft zijn weg gevonden naar de Bunderhof en zorgt ervoor dat de cliënten iedere week in hun eigen Bunderhof naar de H. mis kunnen.

 

Dagbesteding

Leven met zorg wil niet zeggen dat niets meer kan. Vivantes kijkt juist naar wat mensen wel nog kunnen. Probeert dingen te realiseren die misschien al lang niet meer mogelijk waren. Belangrijk daarbij is een sfeer waar mensen energie van krijgen. Zodat ze uit het leven kunnen halen wat erin zit. Daarom biedt Vivantes een breed scala aan dagbestedingactiviteiten aan. Naast de vele creatieve bezigheden, optredens e.d. worden uitstapjes, dagtochten en vakanties georganiseerd. Deze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Het vervoer en de zorg wordt geleverd vanuit Lindetours, de begeleiding door het team externe activiteiten van Vivantes.

 

Dagverzorging / BG-groep

In het wijksteunpunt ´Amusant´ wordt op basis van indicatie dagverzorging geboden.
Dagverzorging is bedoeld om mensen in de thuissituatie te ontlasten, het welbevinden van de cliënt te vergroten en definitieve opname uit te stellen of te voorkomen. De dagverzorging richt zich op het structureren en een zinvolle invulling van de dag. De activiteiten zijn afgestemd op de leefstijlen van de cliënten. Tussen de middag wordt gezamenlijk de maaltijd genuttigd en bestaat de mogelijkheid om te rusten. Ook klanten uit de omgeving kunnen in het wijksteunpunt tegen betaling terecht voor een warme maaltijd en het deelnemen aan activiteiten.
 

Hoe ziet uw éénkamerappartement er uit?

De Bunderhof biedt u een éénkamerappartement voorzien van vloerbedekking, gordijnen en lampen. Verder kunt u het appartement naar eigen smaak en wensen inrichten. U heeft een eigen douche met toilet en een keukenblok met koelkast. Eventueel kunt u een magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker plaatsen. Verder is het appartement voorzien van (elektrisch bedienbare) zonwering, een alarmoproepsysteem en telefoon- radio- en televisieaansluiting. Uw appartement is uw privéruimte.

  

Restaurant / recreatiezaal

Bunderhof heeft een gezellig en sfeervol restaurant / recreatiezaal. U kunt hier terecht voor een kopje koffie, de warme maaltijd en activiteiten. Als u dit wenst kunt u ook in uw eigen appartement eten. Wanneer dat nodig is krijgt u hierbij ondersteuning. De broodmaaltijden kunt u zelf regelen maar u kunt ook deelnemen aan het broodmaaltijden programma’s (ontbijt en avond broodmaaltijd). 

 

Huisartsen

De huisartsen van Geleen Zuid houden met regelmaat spreekuur in het gebouw.

 

Post

In de centrale hal heeft u uw eigen afsluitbare brievenbus. Uw post komt hierin 
De adressering van uw post moet zijn: (dit is een voorbeeld)
De heer / mevrouw ….
Beneluxlaan 1 K 001 (= appartement nummer)
6164 EM Geleen

 

Algemene informatie

Algemene informatie die voor alle locaties van toepassing is, vindt u hier.

 

 Contactgegevens Bunderhof GeleenGrotere kaart weergeven