Ouderenzorg met toekomst

Uw ontspanning. Verzorgd door Vivantes.

Leven met zorg wil niet zeggen dat niets meer kan. Wij kijken juist naar wat mensen nog wel kunnen. Belangrijk daarbij is een sfeer waar mensen energie van krijgen om uit het leven te halen wat erin zit. Daarom biedt Vivantes een breed scala aan activiteiten aan.


Compleet aanbod
In iedere woonzorgcentrum en wijksteunpunt van Vivantes  werken dagbestedingcoaches. Samen met vrijwilligers organiseren zij dagelijks activiteiten voor onze klanten. Veel activiteiten vinden plaats in de recreatiezaal van het woonzorgcentrum. Denk bij ons activiteitenaanbod aan bewegen voor ouderen, op muziek, al dan niet met materialen. Aan spelletjes doen, zoals kienen en kaarten. Creatieve bezigheden zoals schilderen, bloemschikken en handwerken.


Een speciale groep activiteitenbegeleiders (Dagbesteding Extern) organiseert jaarlijks maar liefst 50 activiteiten voor alle cliënten zoals schouwburgbezoek, bezoek aan dierentuin, park of museum. En Vivantes organiseert complete zorgvakanties in binnen- en buitenland. Aan de externe activiteiten zijn kosten verbonden. Soms vragen we ook voor bepaalde activiteiten in een locatie een eigen bijdrage. Klik hier voor de tarieven. Het actuele programma van de activiteiten vindt u in het nieuwsbulletin Vivantes Info van de desbetreffende locatie.

Activiteiten zorgvuldig afgestemd
In het samenstellen van de activiteiten houden we rekening met de wensen en behoeften van onze cliënten en wat hun hobby´s zijn.
Er wordt een afwisselend programma samengesteld. De activiteitenbegeleider is als dagbestedingcoach bovendien de verbindende factor met verenigingen in de wijk, onze afdeling externe activiteiten en de vrijwilligers van de locatie.

 

Vrijwilligers

Binnen Vivantes zijn vrijwilligers van wezenlijk belang bij het uitvoeren van activiteiten. De vrijwilligerscoördinator houdt het overzicht; dagbestedingcoaches en het locatiemanagement sturen de vrijwilligers op elke locatie verder aan.

 

 

Wilt u meer informatie over de welzijn en ontspanning?
Onze klantadviseurs staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren. U kunt hen bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via tel. 046-411 35 00. Natuurlijk kunt u uw vragen ook mailen naar klantadviseurs@vivantes.nl of het reactie-formulier invullen. Daarnaast bent u welkom op één van onze spreekuren op locatie.