Ouderenzorg met toekomst

Structuur Biedende Begeleiding (SBB)

Vivantes biedt in de locatie Franciscus Beek een bijzonder regionaal project voor ouderen met een verstandelijke beperking.

Samenwerking

In deze kleinschalige woonvorm wonen ouderen die meer steun en begeleiding nodig hebben dan de gemiddelde oudere. Sommigen hebben moeite met het nemen van een besluit of het dragen van verantwoordelijkheid. Anderen zouden zich zonder extra begeleiding afzonderen, hun medicijnen niet innemen of verwaarlozen. Vivantes speelt hierop in door hen een thuis te bieden in een woonvorm waarbij weliswaar zorg geleverd wordt maar de nadruk ligt op welzijn. Binnen dit project wordt, indien nodig, samengewerkt met Stichting Pergamijn.

 

Begeleiding

De bewoners van het SBB hebben elk een eigen appartement met sanitaire unit maar krijgen daarnaast overdag extra begeleiding. De woonvorm beschikt over een gezamenlijke huiskamer en een snoezelbadkamer. Alhoewel samen gegeten wordt staat het groepsgebeuren niet centraal. Juist de aandacht voor de individuele behoefte maakt deze woonvorm bijzonder. Terwijl sommige bewoners gebruik maken van het activiteitenaanbod van het woonzorgcentrum nemen anderen deel aan activiteiten aangeboden door de dagbestedingcoach of krijgen begeleiding bij een bezoek aan de kapper, winkelen of andere individuele bezigheid.


Indicatie

Ouderen die onderdeel willen uitmaken van deze woonvorm hebben een indicatie nodig van het CIZ.

 

 

Wilt u meer informatie over deze bijzondere woonvorm?
Onze klantadviseurs staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren. U kunt hen bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via tel. 046 411 35 00. Natuurlijk kunt u uw vragen ook mailen naar klantadviseurs@vivantes.nl of het reactie-formulier invullen. Daarnaast bent u welkom op één van onze spreekuren op locatie.