Voor u maken we een uitzondering

Franciscus. Verzorgd door Vivantes.

Woonzorgcentrum Franciscus is van oudsher een begrip in Beek. Ouderen werden in de kloostergemeenschap van de Franciscanessen liefdevol opgenomen, verzorgd en verpleegd. Het klooster werd in de loop der jaren verbouwd tot bejaardenhuis. In 2000 maakte het voormalige kloostergebouw aan de Maastrichterlaan plaats voor een modern woonzorgcentrum waar gewerkt wordt volgens het principe ‘scheiden van wonen en zorg’.

 

Vanuit het hoofdgebouw wordt thuiszorg geleverd in 150 luxe appartementen, verdeeld over 3 complexen. Daarbij staan wonen, welzijn en zorg hoog in het vaandel. De cliënt kan volledig zelfstandig wonen en koopt de thuiszorg in bij Vivantes. Twee thuiszorgteams staan garant voor de 24 uurs zorg in de appartementen maar ook in Beek en de omringende kerkdorpen. Het woonzorgcentrum beschikt over 3 kamers voor kortdurende opname (KDO). Aan de achterzijde van het hoofdgebouw bevindt zich een unit waar op kleine schaal verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg geboden worden. Twee etages met elk 13 éénkamerappartementen zijn bestemd voor licht-dementerende ouderen en voor ouderen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek (SBB). In het complex zijn ook Slachtofferhulp en Heemkundevereniging Beek gehuisvest. 

 

Franciscus hoort bij Beek

Woonzorgcentrum Franciscus ligt vlakbij het bruisende centrum van Beek. Het dorp met steedse allures heeft een gevarieerd winkelaanbod en op en rond de markt worden veel activiteiten georganiseerd zoals de Paasveemarkt en de de St. Luciamarkt. De jaarlijkse rommelmarkt in augustus vindt in de straten rondom Franciscus plaats. Met carnaval trekt de optocht langs het woonzorgcentrum en zorgen de Zaate Hermeniekes voor de echte carnavalssfeer in huis. Bewoners van de appartementen en ouderen uit de wijk komen dagelijks naar het restaurant of de bar, wisselen er nieuwtjes uit of maken tegen betaling gebruik van de gezamenlijke activiteiten, maaltijden en uitstapjes.

 

Dagbesteding

Leven met zorg wil niet zeggen dat niets meer kan. Vivantes kijkt juist naar wat mensen wel nog kunnen. Probeert dingen te realiseren die misschien al lang niet meer mogelijk waren. Belangrijk daarbij is een sfeer waar mensen energie van krijgen. Zodat ze uit het leven kunnen halen wat erin zit. Daarom biedt Vivantes een breed scala aan dagbestedingactiviteiten aan. Naast de vele creatieve bezigheden, optredens e.d. worden uitstapjes, dagtochten en vakanties georganiseerd. Deze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Het vervoer en de zorg wordt geleverd vanuit Lindetours, de begeleiding door het team externe activiteiten van Vivantes.

 

Dagverzorging (BG-groep) voor iedereen

In woonzorgcentrum Franciscus wordt op basis van indicatie dagverzorging geboden. Dagverzorging is bedoeld om mensen in de thuissituatie te ontlasten, het welbevinden van de cliënt te vergroten en definitieve opname uit te stellen of te voorkomen. De dagverzorging richt zich op het structureren en een zinvolle invulling van de dag. De activiteiten zijn afgestemd op de leefstijlen van de cliënten. Tussen de middag wordt gezamenlijk de maaltijd genuttigd en bestaat de mogelijkheid om te rusten.

 

De Hoever Residentie in Spaubeek doet  zowel dienst als dagverzorging dan als wijksteunpunt. Cliënten uit de Hoever Residentie of de omgeving kunnen in het wijksteunpunt tegen betaling terecht voor een warme maaltijd.

 

Hoe ziet uw appartement eruit?

Franciscus biedt u diverse meerkamerappartement dat u naar eigen smaak en wens kunt inrichten. U heeft één of twee slaapkamers en een eigen badkamer met douche, toilet en ruimte voor het plaatsen van een wasmachine en/of droger. De ruime woonkamer heeft een keukenblok waar u eventueel een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker kunt plaatsen. Verder is het appartement voorzien van (elektrisch bedienbare) zonwering, een alarmsysteem en radio- en televisieaansluiting. De meeste appartementen hebben in de kelder van het complex een eigen bergruimte. Uw appartement is uw privéruimte.

 

Zorg thuis

In alle appartementen bieden we cliënten op basis van indicatie hulp bij de persoonlijke verzorging. Onze medewerkers helpen u dan bijvoorbeeld met opstaan, wassen, douchen, aankleden en eventueel het aandoen van steunkousen. Soms komen we meerdere keren per dag bijvoorbeeld om u ook weer te helpen bij het uitkleden en naar bed gaan.

 

Restaurant / recreatiezaal

Franciscus heeft een gezellig en sfeervol restaurant met bar. U kunt hier terecht voor een kopje koffie, de warme maaltijd en activiteiten. Als u dit wenst kunt u ook in uw eigen appartement eten. De broodmaaltijden kunt u zelf regelen. Wanneer dat nodig is krijgt u hierbij ondersteuning.

 

Overige voorzieningen

Zowel de huisartsen van Beek als Beter Horen (gehoortoestellen) houden met regelmaat spreekuur in het gebouw. Daarnaast is woonzorgcentrum Franciscus één van de locaties van de Bloedprikdienst van Orbis Medisch Centrum.

 

Post

Elke zorgwoning heeft een eigen afsluitbare brievenbus. Deze bevinden zich in de hal van de verschillende appartementencomplex.

Algemene informatie

Algemene informatie die voor alle intramurale locaties van toepassing is, vindt u hier.

 

 

Contactgegevens Franciscus Beek


Grotere kaart weergeven