Voor u maken we een uitzondering

Wijksteunpunt Amusant - Geleen Zuid

In augustus 2006 werd Wijksteunpunt Amusant geopend; een uniek samenwerkingsverband tussen Vivantes, Stichting Daelzicht en Partners in Welzijn. Het wijksteunpunt biedt een plek voor senioren om hun dag op een zinvolle, sfeervolle en unieke wijze te beleven.

 

Iedereen is welkom om een kopje koffie te drinken, een praatje te maken en deel te nemen aan een leuke activiteit. Amusant is ook een plek waar senioren met hun vragen terecht kunnen. Daarnaast zijn er groepen senioren die op vaste tijdstippen gebruik maken van de faciliteiten van Amusant.

 

 • Informatie  & Advies
  In Amusant is altijd een professional aanwezig die antwoord kan geven op vragen of verwijzen naar de juiste instantie. Regelmatig zijn instanties of verenigingen aanwezig om informatie te verstrekken en te adviseren over hun aanbod.

 • Spreekuur Bureau Sociaal Raadslieden
  Spreekuur Bureau Sociaal Raadslieden: maandag 13.00 - 16.00 uur / vrijdag 09.00 - 12.00 uur.
  Bel voor een afspraak met 046-457 19 19.

 • Ontmoetingsochtend
  Tijdens de ontmoetingsochtenden op woensdag kunnen bezoekers tussen 10.00 - 12.00 uur terecht voor een kopje koffie, een praatje, de krant lezen of iets op zoeken op internet.

 • Spreekuur Vivantes
  Wilt u hulp bij zorgtoewijzing, meer weten over indicaties, meer informatie over de diensten van Vivantes of heeft u specifieke vragen over het aanbod? De wijkverpleegkundige houdt wekelijks op dinsdag van 10.00-12.00 uur spreekuur in Amusant.  Daarnaast zijn de klantadviseurs bereikbaar op weekdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur via tel. 046 - 411 35 00 of via e-mail:  klantadviseurs@vivantes.nl.

 • Spreekuur MEE
  Wekelijks op woensdag van 9.00-12.00 uur.

 • Spreekuur Wijkagent
  De Wijkagent is op donderdagochtend op afroep beschikbaar voor spreekuur.

 • Spreekuur WMO-consulent
  Iedere 4e donderdag van de maand is de WMO-consulent tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig voor het benatwoorden van WMO vragen.

 • Dagverzorging Vivantes
  De wensen of interesses van de cliënten van de Dagverzorging van Vivantes zijn geïnventariseerd en komen terug in het activiteitenaanbod. Men kan bijvoorbeeld een kaartje leggen, handwerken, gymmen, puzzelen, bloemschikken en creatief bezig zijn, maar ook genieten van een muzikaal optreden of een mooie film bekijken. Dit kan in groepsverband maar ook individueel of met een paar andere cliënten die hier plezier aan beleven. Door medewerkers of vrijwilligers in te zetten die deze activiteiten zelf graag doen wordt er gezorgd voor een optimale stemming. Dat geeft een gevoel van gezelligheid en betrokkenheid.

 • Stichting Daelzicht
  Naast de cliënten van de dagverzorging, zijn er ook senioren met een verstandelijke beperking die gebruik maken van het wijksteunpunt. Zij zijn cliënten van Stichting Daelzicht en wonen in de flat die tegen het wijksteunpunt aan ligt. Beide groepen nemen gemengd deel aan activiteiten en deze specifieke groep ouderen maakt een unieke mix die zorgt voor een verrassende sfeer.
 • Partners in Welzijn
  Ook Partners in Welzijn organiseert voor wijkbewoners allerlei activiteiten in het wijksteunpunt. Bij de PIW deelnemers ligt het accent op kienen, bridgen en schilderen.

Deze activiteiten biedt ook cliënten van de dagverzorging en Stichting Daelzicht de mogelijkheid om kosteloos aan te sluiten. Het wijksteunpunt wordt dus door verschillende groepen mensen gebruikt, waardoor elke groep krijgt wat zij graag willen.  

 

Openingstijden Amusant

Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur.

 

Contactgegevens wijksteunpunt Amusant

 

Wilt u meer informatie over activiteiten in het wijksteunpunt, over de producten en diensten van Vivantes of wilt u hulp bij het aanvragen van een indicatie?
Onze klantadviseurs staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren. U kunt hen bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via tel. 046 411 35 00. Natuurlijk kunt u uw vragen ook mailen naar klantadviseurs@vivantes.nl of het reactie-formulier invullen. Daarnaast bent u welkom op één van onze spreekuren op locatie.