Ouderenzorg met toekomst

Uw sociale alarmering. Verzorgd door Vivantes.

Vivantes vindt het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, in de eigen vertrouwde zorgwoning. Als u ouder wordt of ziek, kan het voorkomen dat u het prettig vindt te weten dat u om iemand om hulp te kunt vragen. Voor als er iets gebeurt.
Met sociale alarmering met opvolging van Vivantes is er altijd hulp binnen handbereik. Met één druk op de knop. Een geruststellende gedachte, voor iedereen.

 
Sociale alarmering: zo werkt ‘t

Sociale alarmering werkt met een alarmtoestel dat geïnstalleerd is in uw zorgwoning. Deze is gekoppeld aan de vaste telefoon of het aanraakscherm. U krijgt een eenvoudig knopje dat als halsketting gedragen wordt en waarmee, in geval van nood, alarm geslagen kan worden.

 

Er kan 24 uur per dag via het alarmtoestel een telefoonverbinding tot stand gebracht worden met Vivantes. Een medewerker van de meldcentrale vraagt wat er aan de hand is. Indien noodzakelijk volgt er professionele opvolging door een medewerker van Vivantes. Als u niet kunt antwoorden, wordt onmiddellijk hulp gestuurd. In noodsituaties waarschuwt de meldcentrale van Vivantes direct een hulpdienst.

 

Sociale alarmering is alleen bedoeld voor noodoproepen. Bijvoorbeeld omdat iemand zich niet prettig voelt of gevallen is. Wilt u een vraag willen stellen aan een medewerker van Vivantes dan wordt u verzocht dit telefonisch te doen.

 

Waar leveren we sociale alarmering?

Vivantes levert alleen alarmering met professionele opvolging door medewerkers van Vivantes. We werken dus niet met sleuteladressen. Alarmering met opvolging is alleen mogelijk in de zorgwoningen direct grenzend aan de locaties van Vivantes. Wilt u weten of wij in uw zorgwoning sociale alarmering leveren, neem dan contact op met onze klantadviseurs of kijk in het overzicht.

 

Kosten

De kosten van sociale alarmering vindt u in de tarievenlijst. Er is geen indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) of de WMO.  

 

 

Wilt u meer informatie over sociale alarmering?
Onze klantadviseurs staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren. U kunt hen bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur via tel. 046 411 35 00. Natuurlijk kunt u uw vragen ook mailen naar klantadviseurs@vivantes.nl of het reactie-formulier invullen.