Ouderenzorg met toekomst

Sportieve, digitale vrijwilligers gezocht

Voor de ruimte ‘Slim bewegen voor ouderen’ in het Zorg Innovatie Atelier in Elsloo zijn wij op zoek naar vrijwilligers met affiniteit met bewegen en gevoel voor het bedienen van moderne apparatuur. 

 

In de beweegruimte wordt gebruik gemaakt van de beweeginnovatie SILVERFIT. Dit is een technologische toepassing waarmee ouderen onder andere virtueel door een zelf gekozen omgeving fietsen. Daarnaast kunnen digitale spellen worden gespeeld waardoor de ouderen spelenderwijs in beweging blijven. 

 

Slim bewegen voor de wijk

De ruimte ‘Slim bewegen voor ouderen’ wordt op dit moment gebruikt door de cliënten van Aelserhof en La Famille. Daarnaast maakt Fysio Snijders gebruik van de ruimte ten behoeve van de oudere cliënten. 

 

Op vastgestelde tijden zal de ruimte ter beschikking gesteld worden aan de oudere buurtbewoners. Dit kan echter pas gerealiseerd worden zodra er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn, die de begeleiding tijdens de inloopmomenten op zich willen nemen. 

 

Vrijwilliger worden?

Heeft u affiniteit met ouderen, vindt u fit blijven door te bewegen belangrijk en heeft u per week een uurtje de tijd? Dan is dit vrijwilligerswerk wellicht iets voor u. Heeft u interesse, neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Mieke Dijker via 045-411 35 00 of m.dijker@vivantes.nl . Kijk voor meer informatie ook op onze pagina vrijwilligers.

 

Klik hier voor de website van het zorginnovatie atelier.