Voor u maken we een uitzondering

Aelserhof. Verzorgd door Vivantes.

In het centrum van Elsloo (gemeente Stein) bevindt zich Aelserhof. Deze knusse locatie werd gebouwd in 1992 en in 2008/2009 grondig verbouwd en gerenoveerd. De Aelserhof ligt op korte afstand van de pittoreske oude dorpskern van Elsloo, het prachtige kasteel met kasteelpark en het natuurgebied ‘Bunderbos’. Algemene openbare voorzieningen liggen op slechts enkele minuten lopen afstand.

 

Aelserhof beschikt over 26 éénkamerappartementen voor verzorgingshuiszorg en 18 éénkamerappartementen voor verpleeghuiszorg voor dementerende ouderen. Daarnaast zijn er 40 zorgwoningen die verhuurd worden door woningstichting Maaskant Wonen. Vlakbij het Aelserhof ligt 'La Famille',  een verpleeghuis met zorgwoningen. In het complex is ook Medisch Centrum Elsloon gevestigd waar alle huisartsen van Elsloo onderdak hebben samen met een aantal voorzieningen zoals apotheek, fysiotherapie en ergotherapie. Zowel in de zorgwoningen als in de wijk wordt thuiszorg geleverd vanuit de Aelserhof. Voor cliënten uit de wijk maakt dit de stap naar een zorgwoning of het woonzorgcentrum gemakkelijker. Inmiddels vertrouwd met de medewerkers, voelen zij zich snel thuis.

 

Gezelligheid voorop

In het dorp neemt Aelserhof een heel eigen plaats in. Aelserhof is van Elsloo en is hier onlosmakelijk mee verbonden. Dat zie je en dat voel je zodra je Aelserhof binnen komt. Gezelligheid staat hier voorop; samen activiteiten ondernemen, samen ontbijten, samen zitten keuvelen en nieuwtjes uitwisselen. Dit geldt niet alleen voor de bewoners van het verzorgingshuis maar ook voor de bewoners van de verpleegunit en de zorgwoningen. Aelserhof profileert zich nadrukkelijk als ‘steunpunt’ in de wijk.

 

Sterk verenigingsleven

‘Es Sajelair gebaore’, de eerste regel van het meest bekende liedje uit Elsloo (Aelse). Inwoners van Elsloo worden ‘Sajelaire’ genoemd: levensgenieters die houden van gezelligheid en maar met moeite naar huis kunnen gaan wanneer het ergens gezellig is. Deze houding zie je overal in het dorp terug. Het verenigingsleven is heel sterk, de onderlinge betrokkenheid groot. Ook de vanzelfsprekendheid waarmee men voor elkaar klaar staat is typisch voor de cultuur van Elsloo. Een echte dorpscultuur. Woonzorgcentrum Aelserhof zet de deuren open voor verenigingen die van de faciliteiten gebruik willen maken, zoals buurtverenigingen, de seniorenvereniging, maar ook het Streekmuseum. Andersom is het ook zo dat ‘het dorp’ Aelserhof steeds bij alles blijft betrekken; carnavalsactiviteiten (feestavonden, optocht), schoolactiviteiten zoals het project ‘Jong adopteert Oud’, religieuze activiteiten (o.a. processie) en het internetcafé voor alle ouderen van Elsloo.

 

Dagbesteding

Leven met zorg wil niet zeggen dat niets meer kan. Vivantes kijkt juist naar wat mensen wel nog kunnen. Probeert dingen te realiseren die misschien al lang niet meer mogelijk waren. Belangrijk daarbij is een sfeer waar mensen energie van krijgen. Zodat ze uit het leven kunnen halen wat erin zit. Daarom biedt Vivantes een breed scala aan dagbestedingactiviteiten aan. Naast de vele creatieve bezigheden, optredens e.d. worden uitstapjes, dagtochten en vakanties georganiseerd. Deze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Het vervoer en de zorg wordt geleverd vanuit Lindetours, de begeleiding door het team externe activiteiten van Vivantes.

 

Hoe ziet uw éénkamerappartement er uit?

Aelserhof biedt u een éénkamerappartement voorzien van vloerbedekking, gordijnen en lampen. Verder kunt u het appartement naar eigen smaak en wensen inrichten. U heeft een eigen douche met toilet en een keukenblok met koelkast. Eventueel kunt u zelf, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker plaatsen. Verder is het appartement voorzien van (elektrisch bedienbare) zonwering, een alarmoproepsysteem en telefoon-, radio- en televisieaansluiting. Uw appartement is uw privéruimte.

 

Restaurant / recreatiezaal

Aelserhof heeft een gezellig en sfeervol restaurant. U kunt hier terecht voor een kopje koffie, de ontbijtservice, de warme maaltijd en activiteiten. Als u dit wenst kunt u ook in uw eigen appartement eten. De broodmaaltijden kunt u zelf regelen. Wanneer dat nodig is krijgt u hierbij ondersteuning.

 

Post

In de centrale hal heeft u uw eigen afsluitbare brievenbus. Uw post komt hierin 
De adressering van uw post moet zijn:  (dit is een voorbeeld)
De heer / mevrouw ….
Aelserhof 1 K(appartement nummer)
6181 LB Elsloo

 

Algemene informatie

Algemene informatie die voor alle locaties van toepassing is, vindt u hier.

 

  

Contactgegevens AelserhofGrotere kaart weergeven