Ouderenzorg met toekomst

Volledig Pakket Thuis (VPT)

U woont nog zelfstandig thuis maar merkt dat alledaagse handelingen niet meer zo gemakkelijk gaan. U heeft eigenlijk meer zorg nodig in een veilige omgeving. U wilt echter niet verhuizen naar een verzorgingshuis of verpleeghuis maar het liefst zo zelfstandig mogelijk blijven wonen. Dat kan met een Volledig Pakket Thuis (VPT) in een veilige aangepaste zorgwoning.

 

Het Volledig Pakket Thuis is bedoeld voor mensen met een ZZP-indicatie (zorgzwaartepakket 4 of hoger) oftewel een indicatie die recht geeft op verblijf. Met het VPT kan de zorg, begeleiding en ondersteuning ook prima thuis - in de vertrouwde omgeving - worden aangeboden. Het VPT biedt dezelfde zorg en diensten dan geboden wordt in een verzorgingshuis maar dan bij u thuis. De zorgmedewerkers van Vivantes zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag op afspraak en afroep beschikbaar.

 

Passende zorg en ondersteuning

Wij bepalen, samen met u, op basis van uw zorgindicatie welke zorg en ondersteuning het beste bij u passen. Bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding of dagbesteding. Tevens kunt u gebruik maken van de warme maaltijden in het restaurant van de locatie. Samen met u stellen wij een passend zorgarrangement samen.

 

Volledig pakket thuis aanvragen

Vivantes biedt het VPT in de zorgwoningen naast de locaties La Famille en Aelserhof in Elsloo, Franciscus in Beek en Urmonderhof in Urmond.  Om gebruik te maken van dit volledig pakket thuis heeft u een zorgindicatie nodig van het CIZ, een ZZP V&V 4 of hoger (het zogenaamde Zorg Zwaarte Pakket). U betaalt een inkomensafhankelijke lage eigen bijdrage voor verblijf.

 

Klik hier voor de folder VPT.

 

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over het Volledig Pakket Thuis, hulp bij het aanvragen van een indicatie of meer weten over wonen in een zorgwoning, neem dan contact op met onze klantadviseurs of de wijkverpleegkundige. Zij staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren. Klik hier voor de contactgegevens. U kunt ook het reactie-formulier invullen.