Ouderenzorg met toekomst

Leren & werken bij Vivantes

Vivantes biedt medewerkers voortdurend scholing aan zodat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast worden gericht op de toekomstige vergrijzing diverse opleidingstrajecten aangeboden.


Individuele en groepstrainingen

Vivantes biedt een scala aan cursus- en opleidingsmogelijkheden. Naast wettelijk verplichte opleidingen, zoals BIG-toetsing/risicovolle handelingen en Bedrijfshulpverlening (BHV), biedt de organisatie individuele en groepstrainingen aan haar medewerkers aan.
De groepstrainingen worden afgestemd op de vraag van onze medewerkers, de ontwikkelingen in de zorgsector en op de arbeidsmarkt. Voorbeelden hiervan zijn cursussen op het gebied van levensstijlgerichte / belevingsgerichte / palliatieve / vraaggerichte zorg, til- en transfertechnieken. 

 

Aanbod opleidingen 2016 - 2017

 

Verzorgende IG
BOL

Start je aan een BOL opleiding dan kies je voor de theoretische leerweg. Je kunt dan in periodes stage lopen bij Vivantes en je ontvangt een stagevergoeding. Binnen Vivantes hebben we een ‘leerhuis’. BOL stagiaires van niveau 3 en 4 komen hier gedurende het schooljaar om en om een week stagelopen, afgewisseld met een theoretische periode. Voor het 'leerhuis' werken wij samen met ROC Leeuwenborg en ROC Gilde Opleidingen.

 

BBL

De BBL opleiding wordt dit schooljaar alleen intern aangeboden. Een beperkte groep medewerkers (niveau 2) wordt via een verkort traject opgeleid tot Verzorgende-IG.  Voor deze opleidingen werken we samen met ROC Leeuwenborg

 

EVC

In een traject van een half jaar kunnen medewerkers, werkzaam als verzorgende (niveau 3), de stap maken naar Verzorgende IG. Zij doen dit door middel van het aantonen van elders verworven competenties (EVC). Daarnaast worden ze bijgeschoold in verpleegtechnische handelingen door BT Gilde.

  

Wil je meer informatie over het volgen van een opleiding bij Vivantes bel dan met één van de praktijkbegeleiders via tel. 046-411 35 00.


Door de trainingen, cursussen en opleidingstrajecten bieden wij de medewerkers de mogelijkheid zich persoonlijk verder te ontwikkelen. Hierdoor kunnen medewerkers zich ontplooien binnen de functie of  krijgen doorstroommogelijkheden naar andere functies binnen de organisatie. Vivantes zorgt ook voor haar medewerkers.