Ouderenzorg met toekomst

Porta da Vida

Porta da Vida is landelijk gelegen aan de rand van het dorp Limbricht, met een prachtig uitzicht op de velden. Een stimulerend plek voor zowel jong en oud. In het dagelijkse leven worden mensen ouder tussen alle andere leeftijdsgenoten, van jong tot oud. Dit is precies waar Porta da Vida voor staat.


Dagverzorging voor senioren

Het activiteitencentrum voor senioren biedt een warm en sfeervol kader, waarin een brede waaier aan inspirerende activiteiten wordt aangeboden: lezingen, uitstapjes, gespreks-groepen en nog veel meer. Ze richten zich primair op senioren en niet-senioren uit de regio. Ze bieden plaats aan mensen met een somatische beperking, chronisch zieken en senioren met een psychogeriatrische problematiek. Beide doelgroepen worden regelmatig met elkaar gecombineerd waardoor men elkaar stimuleert en van elkaar leert. Het motto is: Onze gasten de zorg geven, die wij als wij oud(er) zijn ook hopen te krijgen. ‘’De daginvulling is afgestemd op de persoonlijke wensen en verwachtingen. Dit gecombineerd met bijzondere aandacht voor iedere individuele cliënt en zijn/haar achterban is waar wij voor staan.’’ Ze richten zich op wat de cliënt nog wel op eigen kracht kan, de kwaliteiten worden gestimuleerd. De activiteiten vinden zowel doordeweeks als in het weekend plaats. Binnen de daginvulling zijn initiatieven waarbij jong en oud met elkaar in contact wordt gebracht,  waardoor men elkaar stimuleert en van elkaar leert. De invulling van het programma vindt plaats in overleg met de bezoekers. ‘’Uw mening vinden wij belangrijk.’’


Samenwerking

Vivantes timmert hard aan de weg om de ‘zorg nieuwe stijl’ te verwezenlijken. Samen met de gemeente, particuliere initiatieven zoals Porta Vida en organisaties zoals Daelzicht en Partners in Welzijn. Ook Porta da Vida vindt de samenwerking met zorgaanbieders zeer belangrijk. Op deze wijze kunnen zij hun gasten goede en passende zorg aanbieden.

 

Deelname

Aan de dagverzorging kunt u zowel met als zonder indicatie deelnemen. Heeft u géén indicatie dan betaalt u voor deelname aan de dagverzorging een door Vivantes vastgesteld tarief. Wanneer u een indicatie voor dagverzorging (BG-groep) heeft, betaalt u een eigen bijdrage. Kijk ook op de pagina van de dagverzorging voor meer informatie hierover.

 

Klik hier voor de contactinformatie van Porta da Vida.

 

Deelname of meer informatie?

Wilt u meer weten over deelname aan de dagverzorging in Porta da Vida neem dan op werkdagen contact op met onze klantadviseurs via tel. 046-411 35 00 of e- mail: klantadviseurs@vivantes.
Website Porta da Vida.