Voor u maken we een uitzondering

La Famille - verpleeghuis. Verzorgd door Vivantes.

Vlakbij woonzorgcentrum Aelserhof in Elsloo is op 13 juni 2013 'la Famille' geopend, een verpleeghuis voor kleinschalige zorg met zorgwoningen en een gezondheidscentrum.

La Famille wordt voor Vivantes de pilot voor het realiseren van de ideale ouderenzorg. Bijzonder kenmerk van deze locatie is de specialisatie op hoog geïndiceerde verpleeghuiszorg, niet alleen intramuraal, maar ook in de 18 zorgwoningen, waar thuiszorg wordt geboden voor complexe zorg die tot nu toe alleen intramuraal gegeven kon worden. 

 

Verpleeghuis

In het gebouw is een kleinschalig verpleeghuis gerealiseerd met 48 eenpersoonsappartementen die volledig zijn toegerust op de individuele zorgbehoefte. De eerste etage is een beschermde woonomgeving met 24 appartementen voor dementerende ouderen. De appartementen zijn gesitueerd rondom drie huiskamers. Bewoners zijn binnen de afdeling vrij om te gaan en staan waar ze willen. De huiskamers op de eerste verdieping geven toegang tot het terras dat uitkijkt op de binnentuin.

 

De 24 appartementen op de begane grond zijn met name bedoeld voor ouderen met lichamelijke beperkingen. De indeling en leefstructuur is vergelijkbaar met die van de eerste verdieping maar bewoners zijn hier uiteraard zowel binnen als buiten de afdeling volledig vrij om te gaan en staan waar ze willen. Alle huiskamers op de begane grond geven toegang tot de omsloten binnentuin.  

 

Dagbesteding

Leven met zorg wil niet zeggen dat niets meer kan. Vivantes kijkt juist naar wat mensen wel nog kunnen. Probeert dingen te realiseren die misschien al lang niet meer mogelijk waren. Belangrijk daarbij is een sfeer waar mensen energie van krijgen. Zodat ze uit het leven kunnen halen wat erin zit. Daarom biedt Vivantes een breed scala aan dagbestedingactiviteiten aan. Naast de vele creatieve bezigheden, optredens e.d. worden uitstapjes, dagtochten en vakanties georganiseerd. Deze zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Het vervoer en de zorg wordt geleverd vanuit Lindetours, de begeleiding door het team externe activiteiten van Vivantes.  

 

Hoe ziet uw éénkamerappartement er uit?

Het verpleeghuisappartement is uw privé ruimte en onderverdeeld in een woon- / slaapgedeelte en een badkamer. Het appartement is voorzien van een bed, bedtafeltje, kledingkast, aanraakscherm en verlichting. Met het aanraakscherm kunt u vele zaken bedienen: deur, verlichting, zonwering,  zorgalarmering en telefoon. U kunt het appartement (beperkt) inrichten met eigen spullen.  Indien gewenst kan de ergotherapeut adviseren bij de inrichting van het appartement. Het bed kan door middel van de afstandbediening in verschillende standen worden gezet. De badkamer is voorzien van een badkamermeubel, toilet en een douche. Het badkamermeubel is opgebouwd uit kasten. Deze zijn bestemd voor uw wasgoed. De bovenkast is ingericht voor de zorgmedewerker. Deze bovenkast is afgesloten, omdat daar uw medicijnen worden opgeborgen, en kan geopend worden door de zorgmedewerker met behulp van diens Vivantespas. De spiegelkast is voor u bestemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Grand Café

Het sfeervol ingerichte Grand Café van La Famille is een plek voor ontmoeting. Voor een praatje met familie, vrienden en oude bekenden. Hier kunt u de zinnen verzetten, herinneringen ophalen en genieten. Of dat nu is met een heerlijk kopje koffie, een Elske of een lekker broodje. In het Grand Café is iedereen van harte welkom. Het Grand Café is dagelijks geopend van 12.00 tot 19.00 uur en op zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

 

Post

De post wordt bezorgd in uw appartement.

De adressering van uw post moet zijn: (dit is een voorbeeld)
La Famille

De heer / mevrouw ….

Aelserhof 51 K(appartement nummer)

6181 LB Elsloo

Algemene informatie

Algemene informatie die voor alle intramurale locaties van toepassing is, vindt u hier.

 

Zorgwoningen

Klik hier voor de pagina met informatie over de zorgwoningen in La Famille.  
m

Medisch Centrum Elsloo

In het gebouw is gelijktijdig met het verpleeghuis en de zorgwoningen ook het gezondheidscentrum, Medisch Centrum Elsloo, gerealiseerd.  

Deze bundeling van deze krachten heeft voor de inwoners van Elsloo meerdere voordelen die de kwaliteit van zorg ten goede komen:  

  • Alle zorgvoorzieningen bevinden zich op één centrale plek.
  • Voor de samenwerkingspartners is het nog eenvoudiger om samen te werken, patiënten te verwijzen of een collega te raadplegen.   

 

Folder

Klik hier voor de folder van La Famille.

 

 

 Contactgegevens La Famille Elsloo