Ouderenzorg met toekomst

Uw dagbesteding (BG-collectief). Verzorgd door Vivantes.

Ouderen of mensen met een beperking kunnen iedere week één of meerdere dagen terecht bij Vivantes voor dagbesteding. Dagbesteding is er voor ouderen of mensen met een beperking die zelfstandig thuis wonen maar die niet voortdurend individuele begeleiding of verzorging nodig hebben.


Samen bezig zijn

Dagbesteding is bedoeld voor senioren die langer zelfstandig thuis willen wonen maar daarbij ondersteuning nodig hebben. Centraal staat een plezierig contact met elkaar. Aan de deelnemers worden, onder het genot van een kopje koffie of thee, zowel individuele- als groepsactiviteiten aangeboden. Denk hierbij aan creatieve activiteiten, spellen, wandelen, winkelen, bewegen op muziek of geheugentraining.

 

Tijdens de dagbesteding wordt met iedere deelnemer individueel bekeken hoe structuur gebracht kan worden in het dagelijkse leven thuis en de zelfredzaamheid gestimuleerd. Dagbesteding kan ook ingezet worden om een mantelzorger te ontlasten.

 

Dagbesteding wordt geboden in de volgende locaties en wijksteunpunten: 

 

 

Maaltijd

Gezond eten is belangrijk. Goede voeding bevordert de gezondheid en kan ziekten voorkomen of de kans erop verkleinen. Tijdens de dagbestedingontvangt u rond het middaguur een aangeklede broodmaaltijd. In  Amusant, Franciscus en 't Puther Höfke kunt u ook gebruik maken van een warme maaltijd. U betaalt dan € 6,50 per maaltijd extra.

 

Vervoer van en naar huis

Dagbesteding start in de ochtend tussen 09.30 en 10.30 uur. Klanten met een indicatie van het CIZ worden thuis opgehaald, samen met andere deelnemers aan Vivantes dagbesteding. Tussen 16.00 en 17.00 uur worden zij weer veilig thuisgebracht. Ook zonder indicatie kan men tegen een vastgesteld tarief gebruik maken van dit vervoer.  

 

Afmelden dagbesteding

Wilt u uzelf of uw familielid afmelden voor dagbesteding dan verzoeken wij u dit uiterlijk één dag van tevoren, vóór 12.00 uur, door te geven. Dat kan via het algemene nummer 046-411 35 00. U wordt dan doorverbonden met wijksteunpunt Amusant waar de afmeldingen van alle dagbesteding centraal worden afgehandeld.

 

Indicatie en eigen bijdrage

Aan de dagbesteding kunt u zowel met als zonder indicatie deelnemen.

  • Heeft u geen indicatie dan betaalt u voor deelname aan de dagbesteding een door Vivantes vastgesteld tarief.
  • Wanneer u een indicatie voor dagbesteding (BG-groep) heeft  betaalt u een eigen bijdrage. De indicatie wordt gesteld door uw gemeente. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Deze instantie int uw eigen bijdrage.    

 

Klik hier voor de algemene folder dagbesteding. 

 

Wilt u meer informatie over dagverzorging of wilt u hulp bij het aanvragen van een indicatie?
Onze klantadviseurs staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren. U kunt hen bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via tel. 046-411 35 00. Natuurlijk kunt u uw vragen ook mailen naar klantadviseurs@vivantes.nl of het reactie-formulier invullen. Daarnaast bent u welkom op één van onze spreekuren op locatie.