Ouderenzorg met toekomst

‘Heb ik Parkinson of heeft Parkinson mij?'

Breincafé is een maandelijks informatief trefpunt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, familieleden, mantelzorgers, professionals en overige geïnteresseerden. Op maandag 5 september is er weer een Breincafé in Sittard.

 

Als ervaringsdeskundige heeft Arno Philippen een presentatie gemaakt met als thema: Heb ik Parkinson of heeft Parkinson mij? Arno is lid van de stuurgroep Parkinson Café Sittard  (Westelijke Mijnstreek) en tevens Parkinson patiënt. “Bewust ‘zijn’ is mijn gereedschap bij de acceptatie. Bewust ‘doen’ is mijn middel om een zinvol leven te leiden. Mijn dagindeling is dan belangrijk en hoe houd ik daar het beste vat op”, aldus Arno Philippen.

 

Naast inzicht in zijn acceptatieproces en een aantal persoonlijke gevolgen van de ziekte van Parkinson biedt deze presentatie een strategie om tot betere keuzes in het dagelijks leven te komen. Door inzicht in ons eigen denken en doen en het daarbij behorende gedrag zijn we in staat om te komen tot doelmatige acties. Deze strategie is dan ook goed bruikbaar voor niet Parkinsonpatiënten.

 

Wat is Niet Aangeboren Hersenletsel?

NAH kan ontstaan na bijvoorbeeld een ongeval, beroerte, reanimatie, inademen van giftige stoffen etc. De meeste mensen herstellen nooit helemaal. Het leven verandert drastisch voor degenen die het overkomt en voor hun naaste omgeving. Door lotgenoten te ontmoeten, ontstaat er een voedingsbodem voor acceptatie, begrip, tips, adviezen en ervaringsuitwisseling.

 

Waar en wanneer?

Op maandag 5 september in het Activiteitencentrum Sittard, Wielewaalstraat 1. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Elke eerste maandag van de maand wordt in Breincafé Sittard een ander thema besproken. De toegang is gratis.