Ouderenzorg met toekomst

‘Wat kun je met medicijnen bij niet-aangeboren hersenletsel?’

Persbericht 27 september 2016

Op maandagavond 3 oktober 2016 zal drs. M.J.J.M. Rieter, apotheker in het Limbrichterveld, met U van gedachten wisselen in Breincafé te Sittard, trefpunt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH),voor geïnteresseerden in: “Wat kun je met medicijnen bij niet-aangeboren hersenletsel?”


Wat is Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)?

NAH kan plotseling ontstaan na een ongeval, beroerte of reanimatie. Het kan zich ook langzaam openbaren in de ziekte van Parkinson, multiple sclerose, dementie of een hersentumor. Het leven verandert dan drastisch voor degenen die dit overkomt maar ook voor hun naaste omgeving. Omdat genezing of volledig herstel vaak uitblijft is contact met lotgenoten belangrijk om naar praktische oplossingen in het dagelijks bestaan te zoeken en de kwaal een plaats te geven.

 

Medicijngebruik bij NAH

 Bij de behandeling van niet-aangeboren hersenletsel kunnen medicijnen worden ingezet. In het ziekenhuis of het revalidatiecentrum stellen specialisten en verpleegkundigen de medicatie in. Maar eenmaal thuis moet iemand met NAH zelf verder. De huisarts en de apotheker zijn hierbij belangrijke spelers, maar ook de thuiszorg. Er rijzen vragen als de situatie niet verbetert. Wat kunnen we daaraan doen? In Breincafé Sittard inventariseert apotheker Rieter met U de praktische problemen, bespreekt verstandig medicijngebruik en beantwoordt vragen uit de groep. Ook is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen.

 

Breincafés; NAH-lotgenoten trefpunt

Elke eerste maandag van de maand wordt in Breincafé Sittard een ander thema besproken. De bijeenkomst start om 19.30 uur in Activiteitencentrum Sittard, Wielewaalstraat 1. De toegang is gratis.