Ouderenzorg met toekomst

Woningen Wonen Limburg ontruimd

Persbericht 9 januari 2017

Voor de derde keer binnen één week verleende Vivantes ondersteuning bij de ontruiming van 5 woningen van een complex met zorgwoningen van Wonen Limburg aan de Heerstaat Centrum in Stein.

 

De eerste melding vond plaats op 31 december jl. Toen werden tien woningen ontruimd. De bewoners werden opgevangen in de recreatiezaal van het ernaast gelegen woonzorgcentrum de Moutheuvel. Na een onderzoek van Wonen Limburg werden de woning diezelfde dag nog vrij gegeven. Eén bewoners werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen de andere bewoners keerden terug naar hun woning.

 

Op donderdag 5 januari ging opnieuw een CO2 melder af, waarna opnieuw vijf woningen werden ontruimd. Na beide meldingen is een oorzaak gevonden en werd gedacht dat het probleem was opgelost. Toch is er blijkbaar nog iets niet in orde want op zondag 8 januari ging weer een CO2 melder af. Ook nu werden dezelfde vijf woningen ontruimd.

 

Nader onderzoek

Vanaf maandag 9 januari voert Wonen Limburg verder onderzoek uit. Totdat er meer duidelijkheid is, zijn de betreffende vijf bewoners elders ondergebracht.

 

 Vragen?

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht dan kunt u daarvoor contact opnemen met Wonen Limburg via tel. 088 – 385 08 00. Kijk voor meer informatie op de website www.wonenlimburg.nl.