Ouderenzorg met toekomst

Aanstelling interim bestuurder Vivantes

Persbericht 23 mei 2016 

Afgelopen week hebben we afscheid genomen van onze bestuurder, de heer John Stegerman. Vivantes leeft verder met zijn visie en de overtuiging in gedachten. We realiseren ons dat we elkaar meer dan ooit nodig hebben. In deze turbulente tijd met zoveel veranderingen, zetten we samen de schouders eronder om de zorg voor onze kwetsbare ouderen te waarborgen.

 

In die geest heeft de Raad van Toezicht dan ook besloten om zo snel mogelijk een interim bestuurder aan te stellen. Vandaag, maandag 23 mei, start de heer Joris de Jong als voorzitter Raad van Bestuur.

 

De heer de Jong is 54 jaar en woonachtig in Vught. Hij is een ervaren bestuurder in de zorgsector en heeft zowel bij profit als bij non-profit organisaties gewerkt, waaronder Pensioenfonds PGGM, Fortis Bank Nederland, Franciscus ziekenhuis Roosendaal, SDB groep en Cordaan.

 

De verwachting is dat de heer de Jong tot het einde van dit jaar zijn functie als interim bestuurder gaat vervullen. In de tussentijd wordt door de Raad van Toezicht een functieprofiel opgesteld ten behoeve van definitieve opvolger van John Stegerman. Hierbij wordt de nodige zorgvuldigheid in acht genomen. De nieuwe bestuurder zal in december 2016 of januari 2017 in dienst treden.