Ouderenzorg met toekomst

Inspiratiedag Hulp bij Dementie

De inspiratiedag is bestemd voor iedereen die in haar of zijn dagelijks leven en/of werk te maken heeft met mensen met dementie. 

 

Diagnose dementie. En nu? Dementie is een onomkeerbaar proces. Dementie haalt het leven en de toekomst overhoop. Maar… ook met dementie gaat het leven door.
Eigenlijk wordt het nog belangrijker om zoveel mogelijk uit het leven te halen.

 

Tijdens het symposium Leef! met dementie, op vrijdag 13 november 2015 in het Amrath Hotel in Born, laten we zien wat er allemaal nog wel kan na de diagnose dementie. Dit symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van ketenzorg Hulp bij Dementie in de Westelijke Mijnstreek.

 

Wat zijn de laatste ontwikkelingen rondom de zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Wat zijn dementievrienden? Wat kunnen de casemanagers Hulp bij Dementie betekenen? Wat hebben zorgverzekeraars te bieden? Wat voor oplossingen hebben mensen met dementie en hun mantelzorgers bedacht voor hun situatie? Wie kan daarbij helpen?
Deze vragen komen in de ochtend aan bod. Voorafgegaan door scènes uit het stuk ‘Vergeten en verzonken’ van het Setheater.

 

Na de lunch is er een keuzeprogramma

1. De veranderende rol van casemanager Grietje Quanjel in de gemeente Schinnen.
2. Leven tot de laatste dag en dan sterven op je eigen manier (STEM).
3. Hoe belevingsgerichte zorg kan helpen bij het omgaan met probleemgedrag, met de Snoezelexpres van Zuyderland.
Tijdens de lunch en het middagprogramma laten de deelnemers aan de Leef!markt allerlei mogelijkheden zien, om het leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers plezieriger te maken.
 
Het symposium is bedoeld voor mantelzorgers en professionals. Voor iedereen die in haar of zijn dagelijks leven en/of werk te maken heeft met mensen met dementie.
De deelnamekosten bedragen €25,- voor mantelzorgers en € 40,- voor professionals, incl. koffie/thee, lunch, hapje/drankje na afloop. 

 

Kijk voor het volledige programma en een aanmeldformulier op  www.hulpbijdementie.nl