Ouderenzorg met toekomst

La Famille - zorgwoningen. Verzorgd door Vivantes.

Vlakbij woonzorgcentrum Aelserhof in Elsloo is op 13 juni 2013 'la Famille' geopend, een verpleeghuis voor kleinschalige zorg met zorgwoningen en een gezondheidscentrum. Bijzonder kenmerk van deze locatie is de specialisatie op hoog geïndiceerde verpleeghuiszorg, niet alleen intramuraal, maar ook in de 18 zorgwoningen, waar thuiszorg wordt geboden voor complexe zorg die tot nu toe alleen intramuraal gegeven kon worden. 

Je zelfstandigheid verliezen in een anoniem verpleeghuis is het schrikbeeld voor veel ouderen. Vivantes en Maaskant Wonen bewijzen dat het ook anders kan. Dat het leven ondanks de ongemakken van de ouderdom de moeite waard blijft. In een omgeving waar je hart ligt. In een woning die is aangepast aan je beperkingen en waar je de professionele hulp krijgt die je nodig hebt. Maar bovenal: waar je je thuis voelt, samen met je partner of alleen. Voor hulpbehoevende ouderen kan die wens in vervulling gaan. In de zorgwoningen van La Famille kan de bewoner met één druk op de knop dag en nacht deskundige hulp inschakelen. Verder is de slaapkamer via een schuifdeur verbonden met de badkamer waar al het sanitair is aangepast en waar ’s nachts automatisch het licht aangaat als je naar het toilet gaat. Hoe belangrijk en noodzakelijk de zorg ook is, het welzijn van de bewoner staat centraal.

 

 

 
In de zorgwoningen van La Famille wonen alleen mensen met een zorgvraag (met een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg of de Zorgverzekeringswet). Wonen in een zorgwoning van La Famille betekent verplicht zorg inkopen via Vivantes. Wij leveren via onze thuiszorg zowel persoonlijke verzorging als verpleging.
Wanneer een zorgwoning bewoond wordt door een echtpaar dan kan het voorkomen dat één partner geen zorgindicatie heeft. Dan kan zich de situatie voordoen dat de gezonde partner zorgbehoevend wordt, de gezonde partner overlijdt of de zorgbehoevende partner overlijdt. In alle gevallen zullen wij het gesprek met u aangaan en zoeken naar een passende oplossing.

 

Grand Café

Het sfeervol ingerichte Grand Café van La Famille is een plek voor ontmoeting. Voor een praatje met familie, vrienden en oude bekenden. Hier kunt u de zinnen verzetten, herinneringen ophalen en genieten. Of dat nu is met een heerlijk kopje koffie, een Elske of een lekker broodje. In het Grand Café is iedereen van harte welkom. Het Grand Café is dagelijks geopend van 12.00 tot 19.00 uur en op zondag van 10.00 tot 19.00 uur.

 

Kapsalon en pedicure

Het complex beschikt over een kapsalon waar u op afspraak terecht kunt. Ook kunt u een afspraak maken met de pedicure. 

 

Financieringsvormen

Wanneer u een indicatie heeft kunt u bij het afnemen van zorg kiezen uit de financieringsvormen ‘volledig pakket thuis’ (VPT), ‘persoonsgebonden budget’ (PGB) of ‘functiegericht’. De klantadviseur zal met u bespreken welke financieringsvorm voor u het meest geschikt is. Raadpleeg ook de Vivantes pagina VPT en de landelijke brochures.

 

Medisch Centrum Elsloo

In het gebouw is gelijktijdig met het verpleeghuis en de zorgwoningen ook het gezondheidscentrum, Medisch Centrum Elsloo, gerealiseerd. Hier vindt u onder andere huisartsen, apotheek, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en podotherapie. Deze bundeling van deze krachten heeft voor de bewoners van de zorgwoningen en de inwoners van Elsloo in het algemeen, meerdere voordelen die de kwaliteit van zorg ten goede komen:  

  • Alle zorgvoorzieningen bevinden zich op één centrale plek.
  • Voor de samenwerkingspartners is het nog eenvoudiger om samen te werken, patiënten te verwijzen of een collega te raadplegen.   

 

Wilt u meer informatie over wonen in La Famille, toewijzing, zorgverlening of wilt u hulp bij het aanvragen van een indicatie?
Onze klantadviseurs staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren. U kunt hen bereiken op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur via tel. 046 411 35 00. Natuurlijk kunt u uw vragen ook mailen naar: klantadviseurs@vivantes.nl of vul het reactieformulier in.

Contactgegevens La Famille Elsloo