Ouderenzorg met toekomst

Inbraak Amusant

Persbericht 24 januari 2015

 

In de nacht van vrijdag 23 / zaterdag 24 januari 2015 is ingebroken in Wijksteunpunt Amusant aan de Wagenaarstraat in Geleen. De toegangssleutels tot het wooncomplex Europflat en een aantal toegangssleutels van woningen aan de Jos Kleijnenlaan zijn ontvreemd. De politie is ter plekke aanwezig geweest en er is aangifte gedaan.

 

Vervanging sloten

Vivantes heeft op zaterdag 24 januari, in overleg met woningcorporaties Zo Wonen en Wonen Limburg, alle cilindersloten van de betreffende woningen laten vervangen. Het nieuwe slot is een noodvoorziening en garandeert de veiligheid van de bewoners. Er is met de gestolen sleutels géén toegang tot de betreffende woningen. 

 

Het vervangen van de tijdelijke cilinders door defintieve wordt door de woningcorporaties ZOwonen en Wonen Limburg, als eigenaren van de complexen, verder opgepakt. De betrokken bewoners worden hierover persoonlijk door de corporaties geïnformeerd.

 

Sociale alarmering

De sleutels van cliënten die gebruik maken van de sociale alarmering van Vivantes in de andere zorgwoningen en in de wijk zijn niet ontvreemd. Het betreft alleen het complex Europaflat en een aantal woningen aan de Jos Kleijnenlaan. De betreffende cliënten zijn hierover geïnformeerd.

 

Mocht u een dringende vraag hebben met betrekking tot gevolgen van de inbraak, dan kunt u contact opnemen met Vivantes via 046-411 35 00.