Ouderenzorg met toekomst

Vivantes start innovatieve bestelservice zorgwoningen

Persbericht 31 maart 2014 

Op 1 april 2014 introduceert Vivantes in de zorgwoningen van La Famille een voor Nederland unieke, innovatieve bestelservice. Kenmerkend voor deze service is het op senioren afgestemde eenvoudige bedieningsgemak.

 

De zorgwoningen van La Famille in Elsloo zijn voorzien van zorg ondersteunende technologie waaronder een aanraakscherm. Daardoor kunnen senioren langer de regie over hun eigen leven houden. Via het aanraakscherm in de woning kan de bewoner onder andere de voordeur van het complex en het eigen appartement openen, een lamp aanmaken en een noodoproep plaatsen. Vanaf april introduceert Vivantes via het aanraakscherm een voor Nederland unieke Bestelservice, speciaal aangepast aan de doelgroep senioren.

 

Bedieningsgemak

Het inloggen in de Bestelservice gaat heel eenvoudig door de ‘Vivantespas’ voor het aanraakscherm in het appartement te houden. Er is geen gebruikersnaam of wachtwoord nodig. De bewoner komt rechtstreeks in de Bestelservice van Vivantes terecht. Met behulp van grote pictogrammen kunnen de gewenste producten worden geselecteerd. Het assortiment is beperkt, de besteleenheden zijn klein en de betaling verloopt via automatisch incasso. Dit maakt het bestellen eenvoudig en drempelverlagend.

 

Pilot brood en banket

De Bestelservice start als pilot met brood en banket in samenwerking met Bakkerij Dukers. De bestelling wordt door een vrijwillige gastvrouw afgeleverd bij de bewoner. In een later stadium zullen meerdere services aangeboden worden zoals het bestellen van maaltijden en boodschappen. Ook welzijn wordt in de service meegenomen.

 

Enthousiast

Inmiddels zijn de bewoners van de 18 zorgwoningen geïnformeerd over de Bestelservice en hebben ze zowel in groepsverband als individueel uitleg gekregen over de bediening en het bestellen. De eerste reacties zijn enthousiast en 11 bewoners hebben inmiddels te kennen gegeven van deze service gebruik te gaan maken.

 

1e bestelling

Vandaag, maandag 31 maart, was voorzitter Raad van Bestuur, John Stegerman, te gast bij het echtpaar Moenen in La Famille en plaatste samen met hen symbolisch de eerste bestelling.


Toekomst

De Bestelservice is voor Vivantes een blauwdruk voor de toekomst. Als de service succesvol blijkt te zijn, wordt bekeken hoe deze ook in andere complexen met zorgwoningen kan worden aangeboden.