Ouderenzorg met toekomst

Start Grand Café La Famille Elsloo

Vanaf 8 juli 2013 is het Grand Café in La Famille officieel geopend. Deze sfeervol ingerichte horecagelegenheid is een plek voor ontmoeting. Niet alleen voor bezoekers van cliënten in het verpleeghuis maar voor alle inwoners van Elsloo.

 

Binnen Vivantes hebben meerdere overwegingen meegespeeld om in het nieuwe complex La Famille een Grand Café te starten.

 

Vivantes probeert om cliënten, die noodgedwongen niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen, zoveel mogelijk onderdeel te laten uitmaken van de het gewone leven in de wijk. Door een openbare gelegenheid binnen het complex te realiseren wordt de wijk letterlijk naar binnen gehaald. Dit effect wordt nog versterkt doordat Medisch Centrum Elsloo ook in het complex gevestigd is. Bezoekers van dit gezondheidscentrum kunnen in het Grand Café terecht voor een kopje koffie, een versnapering of een volledig menu.

 

Door te kiezen voor het Care à la Carte systeem hebben cliënten in het verpleeghuis en bewoners van de zorgwoningen de mogelijkheid om te kiezen uit een dagmenu of een à la carte menu. Bezoekers van buitenaf kunnen in het Grand Café terecht voor hetzelfde assortiment.