Ouderenzorg met toekomst

Vivantes werkt met Vixia en kijkt naar wat mensen wél kunnen

Antoinette werkt zeven jaar bij Vixia en is gedetacheerd bij Vivantes. Door haar ziekte – diabetes – kon ze niet in de normale arbeidsmarkt functioneren. Vivantes gaf haar een kans en nu werkt ze met veel plezier in verpleeghuis ‘Bloemenhof’ te Geleen.

 

Gelijke behandeling

Jolanda Smeets, zorgcoördinator Vivantes, legt uit dat er geen verschil is tussen een medewerker van Vixia en een medewerker van Vivantes. Zo draagt iedereen dezelfde werkkleding en wordt verwacht dat de missie en visie van Vivantes door iedereen wordt uitgedragen. “Het enige – en kleine – verschil is dat Antionette door iemand anders betaald wordt”.

 

Als volwaardige medewerker aan de slag

De werkzaamheden van Antoinette zijn divers, van een praatje maken met de cliënten tot het verzorgen van koffie en thee. Ook gebruikt Antoinette vaak de ‘huispoes’ Miemke om cliënten het gezelschap van een huisdier te laten ervaren: “dat aaien en wat eten geven, vinden ze geweldig!”

"Je wordt gewaardeerd en er wordt rekening met je gehouden. Je wordt hier echt als volwaardig aangezien", vertelt Antoinette.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vivantes vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Jolanda Smeets vertelt: “wij vinden het belangrijk om te kijken wat mensen wél kunnen en hoe zij kunnen bijdragen om de zorg hier goed te laten verlopen. Iedereen heeft mogelijkheden. Voor gedetacheerde Vixia-medewerkers is het fijn om onderdeel te zijn van het team. Wij zien ze als volwaardige collega’s.”

 

Vixia

Vixia voert in de Westelijke Mijnstreek de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit. Dat doet Vixia voor de gemeenten Beek, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein. Bij deze Gemeenschappelijke Regeling (GR) Vixia zijn zo’n 1200 mensen in dienst die een Wsw-indicatie hebben. Vixia is daarmee een van de grootste werkgevers in de Westelijke Mijnstreek.

 

Bekijk het filmpje over Antoinette bij Vivantes op YouTube