Ouderenzorg met toekomst

Dag van de Bouw succesvol

Op 2 juni 2012 stelde Bas Bouw het bouwterrein van La Famille in Elsloo open voor publiek. Met zo’n 350 enthousiaste bezoekers was de dag succesvol.

 

In Elsloo bouwt Bas Bouw in opdracht van Vivantes en Maaskant Wonen La Famille, een nieuw verpleeghuis met zorgwoningen en een gezondheidscentrum. Zo’n 350 bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen op het bouwterrein. Naast interesse voor de bouw lieten bezoekers zich ook informeren over wonen of werken in dit bijzondere complex. In het gebouw, dat de overgang maakt van de ruwbouw- naar de afbouwfase, werd speciaal voor deze dag één model verpleegkamer afgemaakt, ingericht en voorzien van technologie.

 

Bijzonder enthousiast waren bezoekers over het tilsysteem waarmee de bewoner gemakkelijk verplaatst kan worden van het bed naar een stoel of naar de badkamer. Ook was er veel bewondering voor het camerasysteem en het touch screen waarmee straks bijvoorbeeld een medewerker kan worden opgeroepen, de deur geopend of de TV aangezet.

 

Enkele reacties van bezoekers:

  • Ongelofelijk hoe snel dit uit de grond is gestampt.
  • Hier zou ik me thuis voelen.
  • Dit wordt dus de plek waar je als oudere in Elsloo terecht kunt als het niet meer anders kan. Je kunt het slechter treffen.
  • Dit is wat anders dan het verpleeghuis waar ik werk.
  • Hier zou ik wel willen werken (zowel professionals als vrijwilligers)
  • Iets om apentrots op te zijn.
  • Alles bij elkaar (huisartsen, apotheek, fysiotherapie etc.) is ongekend. Je hoeft nooit meer te zoeken.

 

Naar verwachting wordt het gezondheidscentrum rond maart 2013 in gebruik genomen. Het verpleeghuis en de zorgwoningen volgen niet veel later, waarschijnlijk in mei 2013.

 

Klik hier voor de fotoimpressie Dag van de Bouw