Ouderenzorg met toekomst

Expositie Alice Prince

Op zondag 18 maart 2012 wordt de expositie van kunstwerken van Alice Prince geopend. De 91-jarige heeft gedurende haar leven een indrukwekkende verzameling aan schilderijen vervaardigd.  De expositie vindt plaats in woonzorgcentrum Franciscus in Beek waar Alice sinds een jaar woont.

 

Alice Prince heeft gedurende haar lange leven veel schilderijen gemaakt. Ze begon op de stadsacademie in Maastricht. Later was zij de eerste leerling van de inmiddels zeer bekende Maastrichtse kunstschilder Chrit Rousseau. Talrijke keren is zij in groepsverband op schildersvakantie naar Zuid- Frankrijk  geweest. Veel van haar werkstukken zijn daar op prachtige locaties vervaardigd. Alice heeft meerdere malen met succes geëxposeerd. De laatste keer toen zij 88 jaar werd.


Alice was 35 jaar lid van de schildersgroep Maastricht. Deze groep is ontstaan uit leden van de stadsacademie. Omdat zij nu kleiner behuisd is, zijn veel van haar kunstwerken opgeborgen. Deze expositie maakt het mogelijk een klein gedeelte van haar schilderijen te bewonderen.


De expositie is te zien van maandag 19 maart t/m vrijdag 12 oktober 2012 in het Woonzorgcentrum Franciscus, Om de Toren 1, Beek.


Wij wensen u veel kijkplezier.

 

Lees ook het interview met Alice Prince in het Zondagsnieuws van 26 februari 2012.