Ouderenzorg met toekomst

Start Wijksteunpunt 'de Kooypoort' Urmond

Op 1 augustus a.s. opent het wijksteunpunt van Vivantes en BiblioNova in het nieuwe complex ‘de Kooypoort’ in Urmond haar deuren.

De Kooypoort, gelegen aan Urmonderplein 43, is een nieuw woonoord met levensloopbestendige woningen, wijksteunpunt en fysiotherapie. Het wijksteunpunt wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Limburg en de medewerking van de Gemeente Stein. Het beheer van het steunpunt ligt in handen van Vivantes en BiblioNova.

 

Voorzieningen

Het wijksteunpunt is een ontmoetingsplek met horecavoorziening. Bezoekers kunnen er terecht voor het lenen van een boek maar ook voor een kopje koffie met versnapering. In het steunpunt is een internetcafé gevestigd en Bureau Dienstverlening en Zorgbemiddeling van Vivantes houdt er spreekuur. Omwonenden kunnen ook in het winkeltje terecht voor een beperkt assortiment dagelijkse boodschappen en het steunpunt doet dienst als locatie voor de bloedprikdienst van Orbis Medisch Centrum.

 

Openingstijden

Het wijksteunpunt is vanaf 1 oktober a.s. van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. In de aanloopperiode tot 1 oktober is het steunpunt van maandag t/m vrijdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. In de ochtenduren is het steunpunt dan alleen op maandag- en donderdag open t.b.v. de bloedafname van Orbis Medisch Centrum en op dinsdagochtend t.b.v. de bibliotheek. Klik hier voor de exacte openingstijden van de diverse voorzieningen.

 

Officiële opening en Open Dag

Op vrijdag 2 september a.s. wordt ‘de Kooypoort’ officieel geopend. De opening wordt gecombineerd met een Open Dag. Het thema van deze dag is ‘Toekomstdromen’. Vanaf 14.00 uur kunnen geïnteresseerden terecht op de informatieve markt in en rondom de feesttent op het Urmonderplein in Urmond.