Ouderenzorg met toekomst

Dorpsrestaurant Nieuwdorp

In de wijk Nieuwdorp in Stein kunnen senioren elke woensdagmiddag deelnemen aan het ‘Dorpsrestaurant’. Dit voor Limburg unieke initiatief heeft als doel senioren uit hun sociale isolement te halen.

 

In Nederland voelt ongeveer 37% van de ouderen zich eenzaam. Vaak is de partner weggevallen en wonen kinderen ver weg. Naar mate de leeftijd stijgt, wordt de mobiliteit minder en zijn familieleden en/of vrienden ook op leeftijd. Daardoor zijn er steeds minder mogelijkheden om bij elkaar op bezoek te gaan.


Samenwerking

Vivantes en ergotherapeut Kelly Martens spelen hierop in door ouderen de mogelijkheid te bieden om één keer in de week naar het ‘Dorpsrestaurant’ te komen. Café - Brasserie Merode serveert elke woensdagmiddag om 12.30 uur voor € 9,50 een volledig 3-gangen menu, afgesloten met een kopje koffie of thee.


Welzijn

Het fenomeen ‘Dorpsrestaurant’ wordt in Belgisch Limburg op diverse plekken succesvol toegepast. Voor Nederlands Limburg is dit initiatief uniek. Ouderen worden in een sfeervolle omgeving bij elkaar gebracht. De nadruk ligt daarbij op welzijn. Het gezamenlijk eten is een middel om het contact tot stand te brengen. Ouderen die dat prettig vinden kunnen na afloop van de maaltijd nog een activiteit ondernemen. Om deel te kunnen nemen aan het 'Dorpsrestaurant' is aanmelden noodzakelijk. Dit kan tot 2 dagen van tevoren.

 

Informatie en aanmelden

 Voor wie  senioren woonachtig in de gemeente Stein
 Wanneer  elke woensdag
 Tijd  restaurant open vanaf 12.00 uur / maaltijd geserveerd vanaf 12.30 uur
 Waar   Café - Brasserie Merode / Merodestraat 31 / 6171 XM Stein
 Kosten  € 9,50 voor een volledig drie-gangen menu met kopje koffie of thee
 Reserveren  telefonisch: dagelijks tussen 16.00 en 21.00 uur via tel. 046-433 91 31
 Reserveren kan tot 2 dagen van tevoren.
 Informatie  David Smits tel. 046-411 35 00

 

Het 'Dorpsrestaurant' is onderwerp geweest in de L1 uitzending 'Buitenspel'. Ten behoeve van deze uitzending is een filmpje gemaakt. klik hier  om het filmpje te bekijken.