Ouderenzorg met toekomst

Nieuwe bestuurder

Per 1 augustus 2017 treedt Karin Veltstra aan als bestuurder van Vivantes Zorggroep. De Raad van Toezicht van Vivantes is verheugd bekend te maken dat zij met Karin Veltstra een kundige en betrokken bestuurder kan presenteren.

 

 

Met het aantreden van de nieuwe bestuurder neemt Vivantes afscheid van interim-bestuurder Erik Sloot die de rust bij Vivantes terugbracht na een heftige periode die begon met het noodlottig overlijden in mei 2016 van oud-bestuurder John Stegerman. Naast de nieuwe bestuurder start ook een nieuwe directeur ‘zorg en innovatie’, Ellen Spijkerman. Daarmee is de interne organisatie nu compleet in vaste bezetting om de kwaliteitsimpulsen die zijn ingezet vanaf begin 2017 verder te borgen binnen Vivantes. Medewerkers en cliënten hebben behoefte aan vooruit kijken. Ze willen weer samen werken aan nóg betere zorg, in plaats van telkens opnieuw herinnerd te worden aan de roerige periode die met het aanstellen van Veltstra dan ook echt wordt afgesloten.

Karin Veltstra (1972) is geboren en getogen Limburgse en komt uit Spaubeek. Zij is duidelijk in haar ambitie: “Ik ga voor een organisatie waar medewerkers met plezier in hun werk samen op een warme en professionele manier zorg verlenen aan haar bewoners en cliënten!”

 

 

Achtergrond

Veltstra studeerde Nederlands Recht in Tilburg en werkte eerder als business unit-directeur bij Eiffel. Na een post-master aan de Universiteit van Nijmegen maakte zij de overstap naar de thuiszorginstelling STMG in Midden-Gelderland. Daar werd zij al snel directeur ‘Zorg en Welzijn’. Bij STMG was Veltstra verantwoordelijk voor de tak ‘Verpleging en Verzorging’, waarmee zij leiding gaf aan ruim 1.100 werknemers. Ze koos voor een post-master ‘Strategische innovatie in de cure & care’ ter verdieping. Hier raakte zij nog enthousiaster over de zorg en de verpleging, waarna zij er in 2014 voor koos om bij Pergamijn te starten als kwartiermaker/manager cliënt dienstverlening. Daar was zij verantwoordelijk voor de aansturing van een van de drie clusters (LVG-WMO).

Voorzitter Raad van Toezicht Henk van Rees is enthousiast over de aanstelling van Karin Veltstra: “Wij vertrouwen erop met Karin een gedreven en kundige bestuurder te hebben aangenomen. Onze cliënten en medewerkers zullen voor haar centraal staan.”